HEINEKEN ZOETERWOUDE groeit naar dubbele van begincapaciteit 2 Op het 78 ha grote terrein van de Heine- kenbrouwerij teZoeterwoude, dieop18 april 1975 haar officiële opening beleef de, is men reeds geruime tijd druk doende de produktiecapaciteit te ver groten. Daartoe vinden op verschillende plaatsen van het complex uitbreidingen plaats, waarvan wij aan de hand van bovenstaande luchtfoto de belangrijk ste de revue laten passeren. Het brouwhuis, dat ten tijde van de ope ning over vier ketels beschikte, zal be gin april a.s. de achtste ketel in gebruik nemen (1). De moutopslag, niet ver van het brouwhuis gelegen, zal eveneens een capaciteitsuitbreiding ondergaan, door de bouw van een tweede silo-ge bouw (2). Ook de energievoorziening dient te worden vergroot. In het be staande gebouw werd een nieuwe stoomketel (de vierde) geplaatst. Ver der komt er een nieuwe hal (3) bij, waar in onder meer de apparatuur voor het terugwinnen van koolzuur zal worden ondergebracht. Ook in het kelder- dienstgebouw (4) zullen diverse nieuwe apparaten worden bijgeplaatst. Van de in de openlucht opgestelde, ver ticale vergistings- en lagertanks, de zo geheten Apollo's, wordt het eerste blok (5) van in totaal 48 tanks nu volgemaakt In het tweede blok (6), waarin voorlopig twaalf Apollo's zullen worden opgeno men, zijn de eerste tanks reeds op hun plaats gezet. Een zeer opvallende uitbreiding is de vergroting, in feite de verdubbeling, van de bottelarijruimte. Er verrees, naast de bestaande hal, een nieuwe (7), waarin de tweede bottelcolonne komt te staan. Deze krijgt een capaciteit van 75.000 flessen (30 cl) per uur en zal naar ver wacht wordt eind dit jaar gereed zijn. De plannen voor de capaciteitsvergro ting van de afvalwaterzuiveringsinstalla tie (8) zijn in een vergevorderd stadium Het kantoor tenslotte krijgt, aan de zuid westzijde, een vier verdiepingen tellende vleugel (9), waarvoor begin januari jongstleden de eerste paal de grond in ging. De produktiecapaciteit van deze brou werij, die bij de opening 1 Vi miljoen hl per jaar bedroeg, zal na de realisering van genoemde uitbreidingen tot meer dan het dubbele (31/2 miljoen hl 's jaars) zijn opgevoerd. Bij de omslag (voor- en achter pagina): Op dit schilderij ziet u de feestelijke bijeenkomst bij de familie Garvey, ter gelegenheid van haar nieuwe sherry in 1780. Inhoud Uitbreidingen in Zoeterwoude 2 Heineken dienblad als landelijke merkpromotie 3 Groot nieuws op sherrygebied 4 Heineken nationaal gezien8 Horecava 1977 10 Nieuwe televisiereclame voor Royal Club 12 Introductie Seven-Up Suikervrij 13 Het horecagebeuren in een doorsnee Nederlandse stad 14 Gedragsregels voor alcoholreclame 20 Hoppe glas-in-lood-hangers 21 Parlant du vin (5) 22 Leven in de bouwerij 24 Nieuws allerlei 26 Tap en Schap is een tweemaandelijkse uitgave van Heineken voor de Nederlandse markt. Redactie: W. J. Bruggeman (hoofdredacteur), mej. P. A. M. Reijnders, mej. W. A. Unk Vaste medewerkers: R. G. H. Elfrink, W. J. Hoeben, M P J. van Soest. Redactiecommissie: mej. H. D. van den Steenhoven, J. F. B. Houthuys, A. C. M Jonkers, D. Marck, J. A. Vleghert. Redactieadres: Postbus 28, Amsterdam. Tel. 020-702283, 702172, 702264.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1977 | | pagina 2