DE POSTELSE HOEVE (VER)BOUWDE AAN ZIJI1
De Doelenzaal, met
eigen buffet.
De Rode Jachtzaal,
eveneens met eigen
buffet.
Doorkijkje vanuit de entreehal naar het
zalencomplex.
Op donderdag 2 december 1976 her
opende de burgemeester van Tilburg
hotel/café/restaurant De Postelse
Hoeve, dat na een rigoreuze verbou
wing, met uitbreidingen en renovatie
van de inrichting, onherkenbaar was
geworden.
Door de herhaalde uitbreidingen en de
daarmee gepaard gaande schaalvergro
ting, was de interne situatie zodanig
scheefgegroeid, dat de zo broodnodige
efficiency in het gedrang kwam. Dit,
gevoegd bij de grote behoefte waaraan
dit bedrijf wil voldoen, zowel wat het
zakelijke verkeer als het culturele leven
betreft, was er de oorzaak van dat
de directie samen met het Heineken
bouwbureau plannen ontwikkelde en
realiseerde die de volgende veranderin
gen inhielden:
Uitbreiding van het aantal zalen van
drie tot zeven, met een totale capa
citeit van ongeveer 750 personen.
Complete verbouwing en uitbreiding
van de keuken (tweemaal zo groot)
en dienstruimten.
Herindeling van het café/restaurant
met counterbar.
Totale herinrichting en renovatie van
het interieur, waarbij gestreefd werd
naar een sfeervolle inrichting en
voor elke zaal een ander karakter.
Het resultaat na acht maanden zwoe
gen onder moeilijke omstandigheden
(het bedrijf werd ondertussen niet ge
sloten) mag gezien worden en als voor
beeld dienen voor ieder eigentijds ho
recabedrijf.
Zoals de plattegrond laat zien komt de
gast binnen via de entree en fraaie hal,
die overloopt in diverse gangen en ge
karakteriseerd wordt doorzijn afwerkin
gen van tapijt, ruw stuckwerk en koper
folie plafond; het geheel speels ver
licht door een opmerkelijke toepassing
van spots. Vanuit de hal komt men in
het café/restaurant met de counterbar,
die via open verbindingen in elkaar over
gaan. Het intieme karakter wordt in
hoge mate bepaald door de toepassing
van het materiaal en de plaats van de
verlichting.
De zalencapaciteit wordt gevormd door:
De grote zaal van 250 m2, te splitsen
in de Cantorzaal, de Slotzaal en 't
Podium.
Dat ook in de horeca de ontwikkelingen
in de huidige tijd sneller gaan dan
voorheen wordt wel geïllustreerd door
het feit dat dit de vierde verbouwing,
respectievelijk uitbreiding, betreft van
af 1963, toen dit pand gebouwd werd.
24