DE POSTELSE HOEVE (VER)BOUWDE AAN ZIJI1 De Doelenzaal, met eigen buffet. De Rode Jachtzaal, eveneens met eigen buffet. Doorkijkje vanuit de entreehal naar het zalencomplex. Op donderdag 2 december 1976 her opende de burgemeester van Tilburg hotel/café/restaurant De Postelse Hoeve, dat na een rigoreuze verbou wing, met uitbreidingen en renovatie van de inrichting, onherkenbaar was geworden. Door de herhaalde uitbreidingen en de daarmee gepaard gaande schaalvergro ting, was de interne situatie zodanig scheefgegroeid, dat de zo broodnodige efficiency in het gedrang kwam. Dit, gevoegd bij de grote behoefte waaraan dit bedrijf wil voldoen, zowel wat het zakelijke verkeer als het culturele leven betreft, was er de oorzaak van dat de directie samen met het Heineken bouwbureau plannen ontwikkelde en realiseerde die de volgende veranderin gen inhielden: Uitbreiding van het aantal zalen van drie tot zeven, met een totale capa citeit van ongeveer 750 personen. Complete verbouwing en uitbreiding van de keuken (tweemaal zo groot) en dienstruimten. Herindeling van het café/restaurant met counterbar. Totale herinrichting en renovatie van het interieur, waarbij gestreefd werd naar een sfeervolle inrichting en voor elke zaal een ander karakter. Het resultaat na acht maanden zwoe gen onder moeilijke omstandigheden (het bedrijf werd ondertussen niet ge sloten) mag gezien worden en als voor beeld dienen voor ieder eigentijds ho recabedrijf. Zoals de plattegrond laat zien komt de gast binnen via de entree en fraaie hal, die overloopt in diverse gangen en ge karakteriseerd wordt doorzijn afwerkin gen van tapijt, ruw stuckwerk en koper folie plafond; het geheel speels ver licht door een opmerkelijke toepassing van spots. Vanuit de hal komt men in het café/restaurant met de counterbar, die via open verbindingen in elkaar over gaan. Het intieme karakter wordt in hoge mate bepaald door de toepassing van het materiaal en de plaats van de verlichting. De zalencapaciteit wordt gevormd door: De grote zaal van 250 m2, te splitsen in de Cantorzaal, de Slotzaal en 't Podium. Dat ook in de horeca de ontwikkelingen in de huidige tijd sneller gaan dan voorheen wordt wel geïllustreerd door het feit dat dit de vierde verbouwing, respectievelijk uitbreiding, betreft van af 1963, toen dit pand gebouwd werd. 24

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1977 | | pagina 24