koelcel
heren
keuken
restaurant
De landelijke sfeer van de buitenzijde
wordt binnen voortgezet door de toe
passing van een plafond van moer- en
kinderbinten en een als vakwerk uitge
voerde wandbekleding.
Om de bar in dit vrij compacte bedrijf niet
te laten domineren en daardoor een be
paalde groep mensen af te stoten zijn in
deze ruimte gestileerde separatieschot
ten geplaatst. In de bar zijn naast de ge
bruikelijke koeling en biertapapparatuur
tevens een postmixinstallatie, een gla-
zenspoelmachine en een diepvrieskastje
voor de extra koude borrel onderge
bracht.
De gehele ruimte is air-conditioned. De
eenheid hiervoor werd op het dak ge
plaatst.
De snackbar
Als een hoeksteen van de exploitatie ligt,
verbonden aan de keuken, de zeer
compact geworden snackbar. Naast de
hier gebruikelijke apparatuur staat er een
Taylor soft-ice machine die permanent
vers ijs produceert. Het interieur is aan
gepast aan dat van het café-restaurant.
Ook hier is de luchtbeweging in even
wicht gebracht door middel van een
toevoerinstallatie
Het restaurant Doorkijkje vanaf de bar
Om te voorkomen dat de geconditio
neerde lucht door de keuken-afzuig
installatie wordt weggezogen, wordt in
de keuken lucht geblazen. Hierdoor is de
luchtbeweging in de keuken in even
wicht. Bovendien werd tussen keuken
en café-restaurant een automatische
schuifdeur aangebracht, bewogen door
middel van voetcontacten. De keuken,
nog steeds zeer compact, is voorzien
van alle moderne apparatuur. In plaats
van helder wit zijn de wanden uitgevoerd
in gewolkt bruin/wit tegelwerk met de
coratieve stroken.
De bar
De grootste ruimtewinst werd verkregen
doordat boven de keuken door middel
van een tussenvloer een magazijn is ge
creëerd. Hoewel dit slechts 1,75 m hoog
is, ontstond door de compacte opstelling
van stellingen, koel- en diepvriesappa-
ratuur een flinke bergruimte. Het behoeft
geen betoog dat deze ingreep, behalve
aan een vriendelijke sfeer in het bedrijf
ook geheel ten goede kwam aan de
kwaliteit van de schotels en het humeur
van de koks.
Er is in totaal plaats voor 85 gasten van
wie 19 aan de bar kunnen zitten.