koelcel heren keuken restaurant De landelijke sfeer van de buitenzijde wordt binnen voortgezet door de toe passing van een plafond van moer- en kinderbinten en een als vakwerk uitge voerde wandbekleding. Om de bar in dit vrij compacte bedrijf niet te laten domineren en daardoor een be paalde groep mensen af te stoten zijn in deze ruimte gestileerde separatieschot ten geplaatst. In de bar zijn naast de ge bruikelijke koeling en biertapapparatuur tevens een postmixinstallatie, een gla- zenspoelmachine en een diepvrieskastje voor de extra koude borrel onderge bracht. De gehele ruimte is air-conditioned. De eenheid hiervoor werd op het dak ge plaatst. De snackbar Als een hoeksteen van de exploitatie ligt, verbonden aan de keuken, de zeer compact geworden snackbar. Naast de hier gebruikelijke apparatuur staat er een Taylor soft-ice machine die permanent vers ijs produceert. Het interieur is aan gepast aan dat van het café-restaurant. Ook hier is de luchtbeweging in even wicht gebracht door middel van een toevoerinstallatie Het restaurant Doorkijkje vanaf de bar Om te voorkomen dat de geconditio neerde lucht door de keuken-afzuig installatie wordt weggezogen, wordt in de keuken lucht geblazen. Hierdoor is de luchtbeweging in de keuken in even wicht. Bovendien werd tussen keuken en café-restaurant een automatische schuifdeur aangebracht, bewogen door middel van voetcontacten. De keuken, nog steeds zeer compact, is voorzien van alle moderne apparatuur. In plaats van helder wit zijn de wanden uitgevoerd in gewolkt bruin/wit tegelwerk met de coratieve stroken. De bar De grootste ruimtewinst werd verkregen doordat boven de keuken door middel van een tussenvloer een magazijn is ge creëerd. Hoewel dit slechts 1,75 m hoog is, ontstond door de compacte opstelling van stellingen, koel- en diepvriesappa- ratuur een flinke bergruimte. Het behoeft geen betoog dat deze ingreep, behalve aan een vriendelijke sfeer in het bedrijf ook geheel ten goede kwam aan de kwaliteit van de schotels en het humeur van de koks. Er is in totaal plaats voor 85 gasten van wie 19 aan de bar kunnen zitten.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1976 | | pagina 26