KEIZERSWAARD Café- restaurant Rotterdam-I Jsselmonde Hetdorpspleintje" De Catacombe Het ontstaan van deze naam voor de kelderzaal is niet geheel duidelijk Niet temin gaat hierachter een fraaie ruimte schuil in de ingewanden van het pand. Men bereikt deze zaal vanaf de entree via een trap en een tussenbordes. Op dit De Catacombe bordes bevinden zich ook de toiletten. De extra snelle (of dorstige) bezoeker kan vanaf de entree via een glijbaan in de kelder komen (wel met matje!). De Catacombe wordt in hoofdzaak gebruikt voor bruiloften, vergaderingen en par tijenen is door middel van een diensttrap (tevens nooduitgang) en een spijzenlift met de keuken verbonden. De inrichting is qua stijl gelijk aan de bovenverdieping. In de weekeinden wordt hier gedanst met muziek van een band of orkestje. Porto Bello biedt plaats aan 112 perso nen van wie 22 zich rond de bar kunnen scharen. In de Catacombe (90 m*) kunnen 68 personen een plaatsje vinden. verband met de slecht geïsoleerde constructie van het gebouw. Nadat de plannen definitief waren uitge werkt werd een detailplanning per dag gemaakt omdat de gehele operatie bin nen vier weken afgesloten diende te zijn. Aan de voet van de Van Brienenoord- brug ten zuiden van de Maas ligt de groene tuin/slaapstad IJsselmonde. Deze wijk telt circa 45.000 inwoners en is genoemd naar de vroegere welvarende nederzetting tegenover de monding van de Hollandse IJssel. In het midden van deze wijk ligt een ze ven jaar oud winkelcentrum, wat hoge ogen gooit qua assortiment en kwaliteit. Zeven jaar geleden ontwierp het Heine- ken Bouwbureau hier voor de voorgan ger van de huidige exploitant een café biljart annex snackbar. Deze formule, destijds speciaal voor nieuwe winkelcentra ontwikkeld, beoogde een zo breed mogelijk segment van de markt te bewerkenDe vraag naar maaltijden overheerste echter al snel de behoefte op deze plaats aan een gezellig buurtcafé. Zo stond binnen 3 maanden het biljart buiten de deur om meer plaats te bieden aan eters. Dat deze ontwikkeling de or ganisatie achter de schermen parten speelde behoeft geen betoog. Keuken en magazijnen afgestemd op café-ge bruik, bleken spoedig te klein voor het grotere keukenwerk. Aanschaf van steeds meer arbeidsbesparende appa ratuur bood slechts tijdelijk soelaas. Verloop van personeel en ziekteverzuim waren hierdoor aan de orde van de dag. Er past hier bewondering voor de eige naar van dit bedrijf de heer F. de Vries dat hij ondanks al deze handicaps een bloeiend bedrijf opbouwde met een as sortiment en kwaliteit die klonken als een klok. Reeds in 1974 vonden de eerste be sprekingen plaats over Keizerswaard- nieuwe-stijl, waarbij de accenten kwa men te liggen op: routing, grotere keu ken, groter assortiment, arbeidsbespa rende werkmethoden, geavanceerde apparatuur, grotere opslag gekoeld en ongekoeld, en de klimaat-beheersing in De inrichting Nadert men het bedrijf vanaf het plein, dan valt als eerste de ruim gedimensio neerde houten pui op, die door kleur en vormgeving een stuk gastvrijheid uit straalt temidden van het geheel in beton en aluminium opgetrokken winkelcen trum. 25

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1976 | | pagina 25