PORTO BELLO Taverne Rotterdam tRziis«tsen Jr +18 TAFELS PLATTEGROND SOUTERRAIN Inlichtingen bij de gewestelijke verkoopkantoren PLATTEGROND PARTERRE Op 8 april 1976 opende Porto Bello zijn havenhoofd. De opening werd officieel verricht door captain C. J. Meisom, van het cruiseschip „Black Prince", die met een forse stoot op de misthoorn de ori ginele scheepstelegraaf op „volle kracht vooruit" zette. Deze handeling was de aanzet voor een van het begin af suc cesvolle bedrijfsvoering van een nieuw bedrijf in het bruisende hart van 's we relds grootste havenstad. De Kruiskade is een zijstraat van de Coolsingel en een centrum van bioscopen. Direct om de hoek begint het winkelcentrum De Lijn baan. De entree van de Kruiskade wordt be heerst door het Hilton Hotel en ook het bekende Central Hotel staat hier reeds vijftig jaar. Mede door de inspanning van het ge meentebestuur om het centrum van de stad wat meer leven te geven na kantoor en winkeltijd kwam ook de Kruiskade beter gesitueerd te liggen voor meer kleinschalige horeca-exploitaties. De opleving van het bezoek aan biosco pen vormde tevens een goede basis. Het ter beschikking komen van een dubbele winkelruimte onder het Corso-theater was voor alle betrokkenen een uitdaging om hier een nieuw horeca-bedrijf te ves tigen. De huidige indeling is ontstaan door een De sloepbar, met op de achtergrond een panorama van de haven. groeiproces. De meest ingrijpende be slissing was om de toilettengroep in de kelder te situeren, om de dure vierkante meters op de begane grond volledig als verkoopruimte te kunnen inrichten. lavagrill in het front staan opgesteld. Bij speciale gebeurtenissen bereidt de chef-kok hier een heel speenvarken ten aanschouwe van het publiek. Vanwege de veelheid van attributen en grappen in Restaurant De inrichting Basisgedachte bij het ontwerpen van dit bedrijf was het formeren van een dorps pleintje aan de haven (Porto Bello). De iets verhoogde bar heeft de vorm van een sloep met ducdalven als barkruk ken. Over de bar heen kijkt men naar een panorama van de haven. De landzijde werd aangekleed met een gevelwand en men kan plaatsnemen rond een spui tende fontein. Het restaurantgedeelte aan de voorzijde heeft rondom een straattafereel (gerealiseerd in sgraffito door de kunstenaar Dook Everse, die ook het panorama achter de bar ver zorgde), waarmee het basisgegeven als dorpsplein gaaf werd afgerond. Omdat „Porto Bello road" tevens een Londense straatnaam is zijn ook enkele Engelse attributen aangebracht waaronder een getrouwe kopie van een rode Londense telefooncel. Vanaf een groot deel van de ruimte heeft men een goed gezicht op de open keu ken waar een pizza-oven en een grote dit bedrijf is gekozen voor een effen bruine vloerbedekking en een effen bruin plafond. Dit plafond is samenge steld van heracousticplaten in systeem mede in verband met geluidsisolatie voor het bovenliggende filmtheater. 24

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1976 | | pagina 24