De - vaste - bar in de grote hal op de begane grond. zijdigheid aan functies eèn belangrijke rol spelen in zowel het culturele en so ciale als het zakelijke en recreatieve uitgaansleven van de bevolking van Brabants hoofdstad - 85.000 inwoners - en omgeving. ^nhpdenntnt°^n nfn^Lkl "f"9 verrjdbarJ> buffetten, een eigen ontwerp.Een aantal van deze mobiele buffetten kan,in kleine of grote ^okzfjn wandcontactdozen ingebracht °P ZeS"e" °'aatSen 'n he' ^ouw zijn aansluitpunten voor de aan-en atvoer van water. Heineken bouwbureau Reeds jaren bestaat er een goede rela tie tussen Casino Den Bosch en ons concern en met name onze vestiging in Brabants hoofdstad heeft een grote be trokkenheid getoond bij de totstand koming van het gebouw. In het bijzonder het Heineken bouwbu reau heeft, door het geven van adviezen op het gebied van de horeca-installaties en het begeleiden van de inrichting van het restauratieve gedeelte, een belang rijk aandeel gehad in de realisering van een voor dit nieuwe Casino op maat gesneden horeca-exploitatie. De eisen rijdbare buffetten, vijftig .n getal, waar mee zowel warme als koude dranken vanuit de buffetkeuken in het souter rain via de centrale lift naar de verschil lende verdiepingen gebracht kunnen worden. Naar een ontwerp van het Ca sino werden deze mobiele buffetten met koppelingen en doorverbindingen voor diverse leidingen zodanig gecon strueerd, dat zij eveneens gebruikt kunnen worden om er complete (tijde lijke) bars mee te formeren. Op zestien verschillende plaatsen in het gebouw zijn, ten behoeve van het aan koppelen van deze verrijdbare buffetten Ki/k/e in de bioscoopzaal, de Cinema Club, die plaats biedt aan 185 bezoekers. hiervoor waren: een grote mate van flexibiliteit, korte aan- en afvoerwegen, een goede routing en een efficiënte in deling van buffetten en andere onder delen. De horeca-exploitatie van het Casino beperkt zich tot het verstrekken van dranken. Dat het hier meestentijds om grote hoeveelheden gaat laat zich ge makkelijk begrijpen. Voor het verzorgen van de maaltijden wordt gebruik gemaakt van de diensten van plaatselijke horeca-ondernemers. In het souterrain bevindt zich de reeds genoemde traiteursruimte, waar de res taurateurs de maaltijden kunnen afwer ken. Speciale vermelding verdienen de ver- op de water- en afvoerleidingen, spe ciale aansluitpunten gemaakt. In het gebouw bevinden zich verder nog vier vaste bars. Belangrijke rol Het nieuwe Casino heeft inmiddels de periode van proefdraaien achter zich. De inrichting van het gebouw (waarbij letterlijk aan alles is gedacht, vooral aan de hand van de inventarisatie van fouten en tekortkomingen in het oude gebouw), alsmede het „levende dien stenpakket", bestaande uit ruim dertig personeelsleden en een groot aantal part-timers, staan borg voor een vlek keloos verloop van de gang van zaken in het gebouw Ongetwijfeld zal Casino Den Bosch in zijn nieuwe gedaante en door zijn veel- Gaf het jaar 1973 een totaal van 312.000 bezoekers te zien, directeur Luc van Gent, links op de foto, adjunct- directeur Tom Odems, rechts, en hun medewerkers verwachten volgend jaar gastheer te zullen zijn voor 400.000 - tevreden - bezoekers.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1976 | | pagina 18