De - vaste - bar in de grote hal op de begane
grond.
zijdigheid aan functies eèn belangrijke
rol spelen in zowel het culturele en so
ciale als het zakelijke en recreatieve
uitgaansleven van de bevolking van
Brabants hoofdstad - 85.000 inwoners
- en omgeving.
^nhpdenntnt°^n nfn^Lkl "f"9 verrjdbarJ> buffetten, een eigen ontwerp.Een aantal van deze mobiele buffetten kan,in kleine of grote
^okzfjn wandcontactdozen ingebracht °P ZeS"e" °'aatSen 'n he' ^ouw zijn aansluitpunten voor de aan-en atvoer van water.
Heineken bouwbureau
Reeds jaren bestaat er een goede rela
tie tussen Casino Den Bosch en ons
concern en met name onze vestiging in
Brabants hoofdstad heeft een grote be
trokkenheid getoond bij de totstand
koming van het gebouw.
In het bijzonder het Heineken bouwbu
reau heeft, door het geven van adviezen
op het gebied van de horeca-installaties
en het begeleiden van de inrichting van
het restauratieve gedeelte, een belang
rijk aandeel gehad in de realisering van
een voor dit nieuwe Casino op maat
gesneden horeca-exploitatie. De eisen
rijdbare buffetten, vijftig .n getal, waar
mee zowel warme als koude dranken
vanuit de buffetkeuken in het souter
rain via de centrale lift naar de verschil
lende verdiepingen gebracht kunnen
worden. Naar een ontwerp van het Ca
sino werden deze mobiele buffetten
met koppelingen en doorverbindingen
voor diverse leidingen zodanig gecon
strueerd, dat zij eveneens gebruikt
kunnen worden om er complete (tijde
lijke) bars mee te formeren.
Op zestien verschillende plaatsen in het
gebouw zijn, ten behoeve van het aan
koppelen van deze verrijdbare buffetten
Ki/k/e in de bioscoopzaal, de Cinema Club, die plaats biedt aan 185 bezoekers.
hiervoor waren: een grote mate van
flexibiliteit, korte aan- en afvoerwegen,
een goede routing en een efficiënte in
deling van buffetten en andere onder
delen.
De horeca-exploitatie van het Casino
beperkt zich tot het verstrekken van
dranken. Dat het hier meestentijds om
grote hoeveelheden gaat laat zich ge
makkelijk begrijpen.
Voor het verzorgen van de maaltijden
wordt gebruik gemaakt van de diensten
van plaatselijke horeca-ondernemers.
In het souterrain bevindt zich de reeds
genoemde traiteursruimte, waar de res
taurateurs de maaltijden kunnen afwer
ken.
Speciale vermelding verdienen de ver-
op de water- en afvoerleidingen, spe
ciale aansluitpunten gemaakt. In het
gebouw bevinden zich verder nog vier
vaste bars.
Belangrijke rol
Het nieuwe Casino heeft inmiddels de
periode van proefdraaien achter zich.
De inrichting van het gebouw (waarbij
letterlijk aan alles is gedacht, vooral
aan de hand van de inventarisatie van
fouten en tekortkomingen in het oude
gebouw), alsmede het „levende dien
stenpakket", bestaande uit ruim dertig
personeelsleden en een groot aantal
part-timers, staan borg voor een vlek
keloos verloop van de gang van zaken
in het gebouw
Ongetwijfeld zal Casino Den Bosch in
zijn nieuwe gedaante en door zijn veel-
Gaf het jaar 1973 een totaal van 312.000
bezoekers te zien, directeur Luc van
Gent, links op de foto, adjunct-
directeur Tom Odems, rechts, en hun
medewerkers verwachten volgend jaar
gastheer te zullen zijn voor 400.000 -
tevreden - bezoekers.