Het restaurant.
kamers en 6 éénpersoonska
mers. De prijs voor logies en
ontbijt varieert van 30,- tot
j 45,-. De bezettingsgraad
van het hotel ligt met 80 pro
cent ver boven het gemiddel
de. Dat duidt erop, dat de
gasten zich in Hotel Baars
uitstekend thuisvoelen. Na de
oorlog maakte Harderwijk
een snelle industriële ontwik
keling door en het werd te
vens een toeristische trek
pleister. Dat had uiteraard
ook positieve gevolgen voor
de heer Baars. Onder zijn
gasten bevinden zich veel
Amerikanen, Duitsers, Zwe
den en leren. In de zomer
maanden zijn het de vakan
tiegangers die zijn zaak be
volken. In het restaurant kan
er tegen redelijke prijzen aan
de verlangens van een ieder
worden voldaan Men kan er
een keuze maken uit vele a la
carte-menu's, maar de heer
Baars legt zijn gasten ook een
specialiteitenkaart voor, die
maandelijks wordt gewijzigd
Bovendien kan men er ook
terecht voor een plate-servi-
ce. Het behoeft nauwelijks
enig betoog, dat in deze zaak,
aan de boorden van het IJs-
selmeer, vooral paling een
veel gevraagd gerecht is. Er
wordt ruime aandacht aan de
serviceverlening besteed. In
voorkomende gevallen wordt,
desgewenst, nog aan tafel
geflambeerd en gaat het
kopje koffie na de maaltijd
vergezeld van kandijsuiker.
Ook geniet het bedrijf een
grote faam op het gebied van
kerstdiners.
Maar ook buiten de deur ver
zorgt de heer Baars vele par
tijen en recepties.
De bar in het zaalgedeelte (links) en het zitje rond de open haard.
woordelijk voor de hotellerie
en verzorgt tevens het ontbijt
van de gasten. De zoon heeft
het beheer over alle dranken,
waaronder uiteraard ook de
inkoop valt. Tevens helpt hij
in de bediening. Zijn vrouw
voert de veelomvattende ad
ministratie van het bedrijf. Het
behoeft geen betoog, dat er
aan de Smeepoortstraat 52
keihard gewerkt wordt, ook al
vanwege de minimale perso
neelsbezetting. Veel tijd voor
ontspanning is er derhalve
niet. Maar als het even mo
gelijk is, kan men de heer
Baars sr. vinden op de ten
nisbaan of in zijn zeilboot.
Twee sporten waarin hij ui
termate bedreven is. Moge
lijk, dat juist die sportieve
ontspanning ertoe heeft bij
gedragen, dat de heer Baars
na een zeer werkzaam leven
nog zo vitaal rondstapt.
J. Reppel
Een aantal verenigingen
heeft van hotel Baars hun
thuis-honk gemaakt. Zo treft
men onder andere aan de
Rotary, de Lions Club, The
Round Table, de Juniorkamer
en de Maatschappij voor Nij
verheid en Handel.
In de keuken zwaait chef-kok
Meijer al bijna 25 jaar de
scepter, bijgestaan door een
2e kok en twee leerlingen. De
bediening is in handen van
twee serveersters, een kelner
en zoon Hans. In voorko
mende gevallen wordt dit
team uiteraard versterkt met
enige part-timers. Hans Baars
is sinds 1970 werkzaam in het
bedrijf, dat vanaf die tijd staat
ingeschreven als firma. Met
Hans Baars deed de vierde
generatie zijn intrede. Maar
voor het zover was werd ook
door hem ervaring opgedaan
in een andere omgeving.
Met zijn ouders en zijn echt
genote, mevrouw Baars-Slin-
gerland, vormt hij nu de di
rectie, waarin voor een ieder
een duidelijke taak is wegge
legd.
De heer Baars sr. richt zijn
aandacht voornamelijk op al
le keukenactiviteiten, inclu
sief de inkoop. Zijn vrouw, die
's morgens om zeven uur als
eerste present is, is verant-
25