Het restaurant. kamers en 6 éénpersoonska mers. De prijs voor logies en ontbijt varieert van 30,- tot j 45,-. De bezettingsgraad van het hotel ligt met 80 pro cent ver boven het gemiddel de. Dat duidt erop, dat de gasten zich in Hotel Baars uitstekend thuisvoelen. Na de oorlog maakte Harderwijk een snelle industriële ontwik keling door en het werd te vens een toeristische trek pleister. Dat had uiteraard ook positieve gevolgen voor de heer Baars. Onder zijn gasten bevinden zich veel Amerikanen, Duitsers, Zwe den en leren. In de zomer maanden zijn het de vakan tiegangers die zijn zaak be volken. In het restaurant kan er tegen redelijke prijzen aan de verlangens van een ieder worden voldaan Men kan er een keuze maken uit vele a la carte-menu's, maar de heer Baars legt zijn gasten ook een specialiteitenkaart voor, die maandelijks wordt gewijzigd Bovendien kan men er ook terecht voor een plate-servi- ce. Het behoeft nauwelijks enig betoog, dat in deze zaak, aan de boorden van het IJs- selmeer, vooral paling een veel gevraagd gerecht is. Er wordt ruime aandacht aan de serviceverlening besteed. In voorkomende gevallen wordt, desgewenst, nog aan tafel geflambeerd en gaat het kopje koffie na de maaltijd vergezeld van kandijsuiker. Ook geniet het bedrijf een grote faam op het gebied van kerstdiners. Maar ook buiten de deur ver zorgt de heer Baars vele par tijen en recepties. De bar in het zaalgedeelte (links) en het zitje rond de open haard. woordelijk voor de hotellerie en verzorgt tevens het ontbijt van de gasten. De zoon heeft het beheer over alle dranken, waaronder uiteraard ook de inkoop valt. Tevens helpt hij in de bediening. Zijn vrouw voert de veelomvattende ad ministratie van het bedrijf. Het behoeft geen betoog, dat er aan de Smeepoortstraat 52 keihard gewerkt wordt, ook al vanwege de minimale perso neelsbezetting. Veel tijd voor ontspanning is er derhalve niet. Maar als het even mo gelijk is, kan men de heer Baars sr. vinden op de ten nisbaan of in zijn zeilboot. Twee sporten waarin hij ui termate bedreven is. Moge lijk, dat juist die sportieve ontspanning ertoe heeft bij gedragen, dat de heer Baars na een zeer werkzaam leven nog zo vitaal rondstapt. J. Reppel Een aantal verenigingen heeft van hotel Baars hun thuis-honk gemaakt. Zo treft men onder andere aan de Rotary, de Lions Club, The Round Table, de Juniorkamer en de Maatschappij voor Nij verheid en Handel. In de keuken zwaait chef-kok Meijer al bijna 25 jaar de scepter, bijgestaan door een 2e kok en twee leerlingen. De bediening is in handen van twee serveersters, een kelner en zoon Hans. In voorko mende gevallen wordt dit team uiteraard versterkt met enige part-timers. Hans Baars is sinds 1970 werkzaam in het bedrijf, dat vanaf die tijd staat ingeschreven als firma. Met Hans Baars deed de vierde generatie zijn intrede. Maar voor het zover was werd ook door hem ervaring opgedaan in een andere omgeving. Met zijn ouders en zijn echt genote, mevrouw Baars-Slin- gerland, vormt hij nu de di rectie, waarin voor een ieder een duidelijke taak is wegge legd. De heer Baars sr. richt zijn aandacht voornamelijk op al le keukenactiviteiten, inclu sief de inkoop. Zijn vrouw, die 's morgens om zeven uur als eerste present is, is verant- 25

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1976 | | pagina 25