DE BOEKANIER BAR-GRILL TE TILBURG 4 ÖQÖÖOOOOÜ wÊÊÊBÊ In een van de oudste gedeel ten van Tilburg, in het uit gaanscentrum en nabij het moderne stadhuis en de schouwburg, werd na een in tensieve verbouwing van twee aangrenzende, meer dan honderd jaar oude pan den, een opmerkelijk horeca bedrijf gesticht, dat repre sentatief mag worden ge noemd voor deze tijd. Het kwam tot stand na verhuur aan Heineken en de daarop volgende samenwerking tus sen eigenaar, ons bouwbu reau en de exploitanten Wil lem en Irene Marschalk. Het bedrijf beoogt een goede middenklasse publiek van de geneugten des levens te laten genieten door het serveren van bepaalde specialiteiten (houtskool-grill), goede dran ken en verpozingsmogelijk heden aan de bar „Happy Hour" en in de zithoek in een gezellige bistro-achtige sfeer. Op de eerste verdieping be vindt zich een aan deze sfeer aangepast vergaderzaaltje dat zeer frequent wordt be nut. De onderdelen bar-zit- hoek en restaurant lopen in el kaar over, slechts gescheiden door getoogde doorkijkjes, en bieden aan ongeveer 66 gasten zitplaats. De Spaans aandoende, donkergebeitste, ambachtelijke betimmering en het meubilair geven het geheel een sfeervol en on gedwongen karakter, dat nog wordt ondersteund door de speciaal ontworpen rieten verlichtingsornamenten en de op het thema van de oude scheepvaart gekozen deco raties. Het exterieur werd op geknapt in contrasterende kleuren, hetgeen het nostal gisch karakter versterkt De sfeer wordt verder in een niet onbelangrijke mate verhoogd door de feestelijke kleding De Happy Hour bar WÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊKÊÊÊÊÊÊk iurant eping. 1 entree, 2 buffet, 3 grill, 4 disco, 5 keuken, 6 toiletten, 7 zithoek, 8 leestafel Het bistro-gedeelte van de dames die bedienen in avondjapon. Dat De Boekanier een goede koers heeft uitgezet en op het juiste kompas vaart, bewijst de bekendheid die dit bedrijf heeft verkregen in de arties tenwereld van de schouw burg en de zeer goede omzet welke het inmiddels nodig heeft gemaakt de keuken uit te breiden. Overigens be staan er nu reeds plannen om het aantal zitplaatsen te ver groten en tevens om de toi letten luxueuzer te maken.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1976 | | pagina 23