ROTISSERIE- BAR DE WITTE MOLEN TE REEK 4 tmimitf ken, verhoogde zitjes en uit gang naar het „binnenter- ras". Verder toiletgroep, spoelkeuken en trappenhuis. Het geheel biedt zitplaats aan 66 gasten. Op de eerste ver dieping werden verder on dergebracht een (tweede) toiletgroep en de voorberei dingskeuken, welke laatste tevens benut wordt voor een beperkte catering. Een spij- zenlift verbindt alle etages met de kelder. Bij de inrich ting werd „voortgeborduurd" op het historische pand. De uitvoering is in massief ei ken met fraai smeedwerk, ro buust meubilair en rieten ver lichtingsornamenten. De his torische, decoratieve ele menten verhogen hierbij de sfeer; de glas-in-lood-ramen verdienen hier bijzondere aandacht. Een goede bereik baarheid wordt gewaarborgd door een drietal parkeerter reinen rondom het centrum voor ongeveer 1200 auto's totaal. Dat het geheel goed functioneert komt niet in de laatste plaats door de kwali teit van de spijzen en dranken en de vriendelijke bedie ningssfeer, waarvoor de gastheren T. van den Hurk en J. J. A. M. Verbaken zich ver antwoordelijk voelen. De vergaderzaal met daarachter het barbuffet. iimiiij i ii iiwibiiw i iiwwuwi Mwniifi m i (BIJ GRAVE) Na jarenlang aandringen en verzoeken indienen bij over heidsinstanties en tegelij kertijd het verval van de molen, heeft de eigenaar, de heer H. Arts, toestemming ge kregen voor het verbouwen van zijn aloude graanmolen (type ronde stenen bergmo- len) tot horecabedrijf. Onder auspiciën van de Stichting ,,De Hollandse Mo len" werd door restauratie architect De Koning in vruchtbare samenwerking met ons bouwbureau, een anderhalf jaar durende res tauratie en verbouwing ge realiseerd, waarna de inrich ting geheel door het bouw bureau werd verzorgd in overleg met de heer H. van Glansbeek en zijn vrouw, die als gastheer en gastvrouw de exploitatie tot een succes hebben gemaakt. Er is een bedrijf van hoge kwaliteit ge creëerd, hetgeen uit econo misch oogpunt ook noodza kelijk was in verband met de beschikbare, betrekkelijk ge ringe oppervlakte en de vrij hoge investeringskosten. De begane grond biedt naast een toiletgroep, berging en De ronde apéritiefbar. voorbereidingskeukentje, on geveer 32 zitplaatsen aan de opmerkelijk goed ingepaste, ronde apéritiefbar met zijn daaromheen gegroepeerde zitjes en ambachtelijke, aan de molen aangepaste, luifel. Op de eerste verdieping werd gekozen voor een specialitei- Het specialiteitenrestaurant op de eerste verdieping tenrestaurant met typische visgerechten. Deze rotisserie biedt plaats aan 28 dinerende gasten. Het terras op ,,de berg" wordt eveneens vanuit deze etage verzorgd. Op de tweede eta ge bevindt zich een gezellig rond zaaltje van ongeveer 28 m2 voor aanverwante activi teiten. Bij de inrichting werd uitgegaan van de ronde vorm van de molen en van het inte rieur is zoveel mogelijk au thentiek gehouden, zoals de blankhouten vloer, de gemet selde wanden en de balken- plafonds. De verlichtingsor namenten met lederen kap pen en de Italiaanse boe- renstoelen, ondersteunen de gezellige sfeer. Ondanks de ontmanteling van het maal- werk in de molen, kan deze toch weer op de wind draaien zodat de molen van tijd tot tijd, naast de aantrekkings kracht die een molen van na ture al heeft, extra aandacht zal trekken. Perspectief-tekening van de ronde bar 22

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1976 | | pagina 22