TAVERNE DE OUDE MUNT TE WEERT 21 Dat het vestigen van nieuwe horecabedrijven in aantrekkelijke oude panden een duidelijk voordeel betekent ten aanzien van de sfeerbepaling, moge blijken uit enkele onlangs in exploitatie genomen nieuwe, horecabedrijven. De counter met bakwand. cen trale liftkoker en van smeedwerk voorziene flessenluifel Weert, een centrumgemeen te met ongeveer 40.000 in woners, toegangspoort tot Limburg, kreeg met de bouw van het overdekte winkel- en cultureel centrum ,,De Munt" een nieuw, warmkloppend hart. Het is het resultaat van een goed samenspel tussen het gemeentebestuur van Weert en Wilma Projectont wikkeling B V. De architec tuur is van architect Sigmond te Heerlen, die door een ori ginele, vindingrijke bouw een harmonische vervlechting van winkelen, werken en re creatie heeft weten te berei ken. De schaal van het com plex past zich goed aan bij de bestaand gebleven bebou wing. Het „voetgangersdo mein" bestaat uit gelijk vloers het winkelcentrum met circa 8.000 m2 winkelop pervlakte (uitbreiding dit jaar met 3.600 m2 en ongeveer 1.500 m2 passage- en plein oppervlakte. De levendigheid van het passagebeeld wordt in hoge mate bepaald door het feit dat elke winkelier de vrijheid werd gegeven zijn in terieur ook in een eigen pui behandeling naar buiten te brengen. Op de eerste en tweede verdieping zijn on dergebracht: a. Het cultureel centrum (theater/concertzaal) met een veelheid aan mogelijkhe den, doordat op ingenieuze wijze de tribunes in elkaar kunnen worden geschoven en er op die manier een ge heel vlakke zaalvloer be schikbaar komt. In theater opstelling biedt het plaats aan 500 bezoekers. b. Regionale muziekschool c. De openbare bibliotheek d. De Stichting Vrije Uren e. Dienstcentrum ten behoe ve van bejaarden. Midden in dit complex staat het uit de 17e eeuw dateren de oude muntgebouw, dat bijzonder knap in het moder ne complex is opgenomen. Twee gevels grenzen aan Het gelijkvloerse gedeelte, met rechts de entree vanuit de munt- passage en een doorkijkje naar het verhoogde counter-gedeelte. de open Muntpromenade; de overige twee grenzen aan en zijn bereikbaar vanuit het winkelcentrum en de foyer van het cultureel centrum. Dit pand werd door de gemeente als eigenaar, onder auspiciën van Monumentenzorg, ge restaureerd en aan Heineken verhuurd. De inwendige ver bouwing en inrichting kwam tot stand door intensieve sa menwerking van de gemeen te Weert en ons bouwbureau. De horeca-opzet beoogt op de begane grond een mid denklasse-bedrijf te exploite ren met een centrumfunctie, die niet alleen overdag (win kelend publiek) maar ook 's avonds een recreatieve func tie gaat vervullen. Naast het exploiteren van een eigen zaaltje met baraccommoda- tie (ongeveer 70 m2) op de eerste verdieping, wordt deze accommodatie tevens benut voor de horeca-voorzienin- gen ten behoeve van de aan sluitende foyer (circa 250 m2) van het cultureel centrum, waarvoor mobiele buffetten werden ontwikkeld. De twee de verdieping en de zolder werden verbouwd tot dienst woning. De taverne bestaat uit een gedeelte gelijkvloers en een verhoogd gedeelte (met daaronder de kelder) met bar/counter, open keu-

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1976 | | pagina 21