Deze beide foto's geven het grootste ge
deelte van de indrukwekkende bottelarij
weer. Hier worden de moderne flessen, voor
zien van schroef dop of kroonkurk. gevuld De
totaalcapaciteit is bijna 130.000 flessen per
uur: 48.000 grote en 80.000 kleine flessen.
Geheel links bevindt zich de pre- en post-
mixlijn met de tankjesvuller.
Gedeelte van de B3-hal, waar de meest
moderne apparatuur voor het vullen van mo
no-potten (hier tomatensap) vruchtensappen
staat opgesteld.
Metamorfose tot een der meest
moderne bedrijven
Vrumona's produktiebedrijf voor fris
dranken in Bunnik heeft de laatste jaren
een nagenoeg complete metamorfose
ondergaan.
In grote trekken komt deze neer op een
nieuwe produktielijn voor vruchten
sappen en vruchtendranken met gelijk
tijdig de introductie van de glazen pot
als éénmalige verpakking (mono-pot)
en de 35-vaks krat voor 125 cc flesjes;
een imponerende tankjeslijn voor het af
vullen van premix- en postmixtanks;
een bliklijn die de gehele produktie van
'fris in blik' voor zijn rekening gaat
nemen; een uitgebouwdeen grotendeels
nieuw ingerichte waterfabriek; en
hoewel reeds enige tijd in bedrijf een
gemoderniseerde personeelskantine.
afdelingen, zowel voor wat betreft de
apparatuur als de verpakkingen. Naast
de grote inbreng van de eigen staf van
Vrumona werd gebruik gemaakt van de
know how en inventiviteit van de Heine
ken afdelingen Central Engineering en
Verpakkings-research, terwijl ook de
afdeling Fysieke Distributie het zijne
ertoe bijdroeg.
Met de huidige zes produktielijnen,
Toen Vrumona in 1951 in Bunnik de
poorten opende kon men met een ge
rust hart zeggen, dat dit de modernste
frisdrankenindustrie van Europa was.
Aan het op peil houden van het produk-
tieapparaat werd door de jaren heen
veel aandacht besteed, hoewel het niet
altijd mogelijk was om in de pas te
blijven. Op de wijze zoals het bedrijf zich
nu, anno 1975, presenteert, behoort het
weer tot de allermodernste in Europa en
kan het zich glansrijk meten met soort
gelijke industrieën over de gehele we
reld. Met name op het gebied van de
technologie werden tal van nieuwtjes
geïntroduceerd, die in de frisdranken-
sector als zeer vooruitstrevend worden
beschouwd. Nagenoeg al deze ontwik
kelingen kunnen worden toegeschreven
aan het werk van onze eigen research-
18