Deze beide foto's geven het grootste ge deelte van de indrukwekkende bottelarij weer. Hier worden de moderne flessen, voor zien van schroef dop of kroonkurk. gevuld De totaalcapaciteit is bijna 130.000 flessen per uur: 48.000 grote en 80.000 kleine flessen. Geheel links bevindt zich de pre- en post- mixlijn met de tankjesvuller. Gedeelte van de B3-hal, waar de meest moderne apparatuur voor het vullen van mo no-potten (hier tomatensap) vruchtensappen staat opgesteld. Metamorfose tot een der meest moderne bedrijven Vrumona's produktiebedrijf voor fris dranken in Bunnik heeft de laatste jaren een nagenoeg complete metamorfose ondergaan. In grote trekken komt deze neer op een nieuwe produktielijn voor vruchten sappen en vruchtendranken met gelijk tijdig de introductie van de glazen pot als éénmalige verpakking (mono-pot) en de 35-vaks krat voor 125 cc flesjes; een imponerende tankjeslijn voor het af vullen van premix- en postmixtanks; een bliklijn die de gehele produktie van 'fris in blik' voor zijn rekening gaat nemen; een uitgebouwdeen grotendeels nieuw ingerichte waterfabriek; en hoewel reeds enige tijd in bedrijf een gemoderniseerde personeelskantine. afdelingen, zowel voor wat betreft de apparatuur als de verpakkingen. Naast de grote inbreng van de eigen staf van Vrumona werd gebruik gemaakt van de know how en inventiviteit van de Heine ken afdelingen Central Engineering en Verpakkings-research, terwijl ook de afdeling Fysieke Distributie het zijne ertoe bijdroeg. Met de huidige zes produktielijnen, Toen Vrumona in 1951 in Bunnik de poorten opende kon men met een ge rust hart zeggen, dat dit de modernste frisdrankenindustrie van Europa was. Aan het op peil houden van het produk- tieapparaat werd door de jaren heen veel aandacht besteed, hoewel het niet altijd mogelijk was om in de pas te blijven. Op de wijze zoals het bedrijf zich nu, anno 1975, presenteert, behoort het weer tot de allermodernste in Europa en kan het zich glansrijk meten met soort gelijke industrieën over de gehele we reld. Met name op het gebied van de technologie werden tal van nieuwtjes geïntroduceerd, die in de frisdranken- sector als zeer vooruitstrevend worden beschouwd. Nagenoeg al deze ontwik kelingen kunnen worden toegeschreven aan het werk van onze eigen research- 18

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1975 | | pagina 18