Het smaaktestlokaal.
Zuivering afvalwater
In de noordoosthoek van het terrein
bevindt zich de installatie voor de zuive
ring van het afvalwater. Bij de aankoop
van het terrein was met de autoriteiten
overeengekomen, dat Heineken een
eigen zuiveringsinstallatie zou bouwen.
Voor de technici van Heineken was dit
echter een nieuw werkterrein. Omdat
bovendien de eisen van de overheid zeer
hoog gesteld waren, werd besloten om
samen met het ingenieursbureau Dwars,
Heederik en Verhey een kleine proef
installatie te bouwen bij de Heineken
brouwerij in Den Bosch. Het is ongetwij -
feld voor een groot deel aan dit onder
zoekingswerk te danken, dat de grote
installatie in Zoeterwoude, die verge
leken kan worden met die van een stad
van 120.000 inwoners, vrijwel vanaf de
eerste dag goed heeft gefunctioneerd.
Bij het proces dat het vuile water voor
meer dan 99 procent zuivert wordt
gebruik gemaakt van twee oxydatieslo-
ten, met een inhoud van 3000 m3 elk.
Zuurstof wordt in het water gebracht
door middel van puntbeluchters. Deze
zijn in hoogte verstelbaar om de mate
van beluchting te kunnen regelen. Ver
der staan opgesteld twee nabezinktanks
met een diameter van 32 m, waar effluent
en slibhoudend water gescheiden
worden. De overmaat aan slib wordt
door een slibindikker op 3 procent
droge stof gebracht en met bandfilter-
pers tot droge koek (18 procent droge
stof) verwerkt.
In het slibverwerkingsgebouw staat, be
halve deze bandpers, nog een filterpers
om filterkoek van de helderbierfiItratie
en kalk uit de waterbehandeling samen
met zuiveringsslib tot een droge
massa te verwerken.
Een van de laboratoriumruimten, hier van de kwaliteitsdienst. De kantine bil het kantoor.
brouwwater. Daarnaast vindt toepassing
van directe verdamping plaats.
De ammoniakcondensors hebbén een
eigen plaats op het terrein en zijn van
een luchtgekoeld type.
Dan dient de koolzuurinstallatie te
worden genoemd. Compressoren com
primeren de uit de gistkelder aan
gevoerde gasvormige C02, waarna deze
in vloeibare vorm wordt opgeslagen
door middel van een tweetraps
ammoniak-koelsysteem in twee verti
cale C02-opslagtanks met een inhoud
van 133 m3 elk. Opslag temperatuur is
25 °C.
Het C02 wordt in gasvorm naar de
verschillende brouwerijafdelingen gedis
tribueerd. Hiertoe dient het vloeibare
C02 weer te worden verdampt. Verdam -
ping geschiedt met behulp van stoom en
glycol als warmteoverdrachtmiddel. Alle
processen in verband met de ener
gievoorziening worden geregeld en be
waakt vanuit de centrale wacht in het
energiegebouw. Dit gebouw is voorzien
van een 48 meter hoge schoorsteen, nu
het hoogste punt van de brouwerij.
Tekenkamer met rechts op de voorgrond de maquette van het brouwhuis.