KOK-EDE B.V.
Het nieuwe bedrijfscomplex van
Kok-Ede B. V. werd eind oktober
van het vorige jaar in gebruik
genomen. Op de foto het ge
bouw. waarin de kantoren, het
taboratorium, het bedrijfsrestau
rant en de personeelswinkel zijn
ondergebracht.
In de vijfentwintig jaar van
zijn bestaan heeft Kok-Ede
een welhaast stormachtige
ontwikkeling doorgemaakt.
Begonnen als producent van
vla- en puddingpoeders be
haalt Kok-Ede nu nog maar
tien procent van de omzet in
deze sector. De distributie
van levensmiddelen en non
foods levert de overige ne
gentig procent op.
De puddingpoederfabriek is
overigens de grootste van
Nederland; de produkten
gaan - in bulk - naar de
zuivelfabrieken en - in groot
verpakking - naar de keu
kens van grote instellingen
en dergelijke.
De voortdurende sterke om
zetgroei in de levensmidde
lensector had enkele malen
uitbreidingen en nieuwbouw
- op verschillende plaatsen -
tot gevolg. In 1970 werd be
sloten alle bedrijfsactivitei
ten op één plaats te concen
treren. In augustus 1973 werd
met de bouw begonnen,
waarna op 24 oktober 1974
het nieuwe bedrijfscomplex
aan de Frankeneng in Ede
officieel in gebruik werd ge
nomen. Het complex, dat een
investering van ƒ19 miljoen
(bouw en inrichting) vergde,
heeft een totale oppervlakte
van 19.300 m2 en ligt op een
terrein van 7 hectare. Naast
de produktie-afdeling van
vla- en puddingpoeders
neemt het distributiecen
trum, dat volgens de nieuw
ste principes is gebouwd en
ingericht, een prominente
plaats in. Het centrum be
staat uit een levensmiddelen
magazijn en een versdienst-
magazijn. In het levensmid
delenmagazijn, dat ruim 4300
m2 groot en 13 meter hoog is,
zijn ook de non foods onder
gebracht. Het andere maga
zijn bevat twaalf koelruimten,
waarin de verse produkten
op verschillende temperatu
ren worden opgeslagen. Op
het complex treft men verder
nog een verpakkingsafdeling
In het levensmiddelenmagazijn,
dat dertien meter hoog is, liggen
de voorraden negen hoog gesta
peld.
Een groot aantal bestellingen,
verpakt in rolcontainers, staat
hier gereed voor verzending.
en ruimten voor de expeditie
en voor de stalling en repara
tie van het eigen transport
materiaal. Aan de voorzijde
bevinden zich de kantoren,
het laboratorium, het be
drijfsrestaurant en de perso
neelswinkel voor de - 330 -
medewerkers.
Het in het distributiecentrum
ondergebrachte assortiment
bestaat uit 4500 artikelen,
zowel foods als non foods.
Deze worden geleverd - door
heel Nederland - aan de
grootverbruikers zoals zie
kenhuizen, bejaardencentra,
bedrijfskantines en grote ho
recabedrijven.
In de wereld van de instellin
gen is dieetvoeding een be
langrijk begrip geworden, re
den waarom Kok-Ede zich op
dit gebied sterk gespeciali-
Met eigen wagens bezorgt Kok-
Ede zijn produkten door heel
Nederland.
seerd heeft. De dieetproduk-
ten zijn zowel in grootverpak
king, eenpersoonsporties als
in de gebruikelijke consu
mentenverpakking voor
radig.
Sedert ruim een jaar is bier,
met name het merk Heine-
ken, in het assortiment opge
nomen, terwijl de Vrumona-
produkten daarin begin dit
jaar een plaats kregen.
Kok-Ede werd in 1949 door
de huidige directeur, de heer
C. J. Kok, opgericht. Wat de
resultaten betreft hoopt men
de voor 1974 verwachte om
zet van ƒ100 miljoen in de
komende jaren met 15 tot 20
procent te kunnen opvoeren.
30