KOK-EDE B.V. Het nieuwe bedrijfscomplex van Kok-Ede B. V. werd eind oktober van het vorige jaar in gebruik genomen. Op de foto het ge bouw. waarin de kantoren, het taboratorium, het bedrijfsrestau rant en de personeelswinkel zijn ondergebracht. In de vijfentwintig jaar van zijn bestaan heeft Kok-Ede een welhaast stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Begonnen als producent van vla- en puddingpoeders be haalt Kok-Ede nu nog maar tien procent van de omzet in deze sector. De distributie van levensmiddelen en non foods levert de overige ne gentig procent op. De puddingpoederfabriek is overigens de grootste van Nederland; de produkten gaan - in bulk - naar de zuivelfabrieken en - in groot verpakking - naar de keu kens van grote instellingen en dergelijke. De voortdurende sterke om zetgroei in de levensmidde lensector had enkele malen uitbreidingen en nieuwbouw - op verschillende plaatsen - tot gevolg. In 1970 werd be sloten alle bedrijfsactivitei ten op één plaats te concen treren. In augustus 1973 werd met de bouw begonnen, waarna op 24 oktober 1974 het nieuwe bedrijfscomplex aan de Frankeneng in Ede officieel in gebruik werd ge nomen. Het complex, dat een investering van ƒ19 miljoen (bouw en inrichting) vergde, heeft een totale oppervlakte van 19.300 m2 en ligt op een terrein van 7 hectare. Naast de produktie-afdeling van vla- en puddingpoeders neemt het distributiecen trum, dat volgens de nieuw ste principes is gebouwd en ingericht, een prominente plaats in. Het centrum be staat uit een levensmiddelen magazijn en een versdienst- magazijn. In het levensmid delenmagazijn, dat ruim 4300 m2 groot en 13 meter hoog is, zijn ook de non foods onder gebracht. Het andere maga zijn bevat twaalf koelruimten, waarin de verse produkten op verschillende temperatu ren worden opgeslagen. Op het complex treft men verder nog een verpakkingsafdeling In het levensmiddelenmagazijn, dat dertien meter hoog is, liggen de voorraden negen hoog gesta peld. Een groot aantal bestellingen, verpakt in rolcontainers, staat hier gereed voor verzending. en ruimten voor de expeditie en voor de stalling en repara tie van het eigen transport materiaal. Aan de voorzijde bevinden zich de kantoren, het laboratorium, het be drijfsrestaurant en de perso neelswinkel voor de - 330 - medewerkers. Het in het distributiecentrum ondergebrachte assortiment bestaat uit 4500 artikelen, zowel foods als non foods. Deze worden geleverd - door heel Nederland - aan de grootverbruikers zoals zie kenhuizen, bejaardencentra, bedrijfskantines en grote ho recabedrijven. In de wereld van de instellin gen is dieetvoeding een be langrijk begrip geworden, re den waarom Kok-Ede zich op dit gebied sterk gespeciali- Met eigen wagens bezorgt Kok- Ede zijn produkten door heel Nederland. seerd heeft. De dieetproduk- ten zijn zowel in grootverpak king, eenpersoonsporties als in de gebruikelijke consu mentenverpakking voor radig. Sedert ruim een jaar is bier, met name het merk Heine- ken, in het assortiment opge nomen, terwijl de Vrumona- produkten daarin begin dit jaar een plaats kregen. Kok-Ede werd in 1949 door de huidige directeur, de heer C. J. Kok, opgericht. Wat de resultaten betreft hoopt men de voor 1974 verwachte om zet van ƒ100 miljoen in de komende jaren met 15 tot 20 procent te kunnen opvoeren. 30

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1975 | | pagina 30