SCHILSTRAB.V. Leeuwarden twglgrartmteb Het - 41e - Brug groothandel centrum op het industrieterrein te Leeuwarden. korte tijd in de presentatie opgenomen. Directeur/eigenaar H. Schil- stra toont zich tevreden over de gang van zaken in de nieuwe vestiging. De ver- koopontwikkelt zich gunstig en de geplande omzetcijfers werden reeds na enkele maanden gerealiseerd. Het afnemersbestand, de detailhandel in levensmid delen, horeca-ondernemers en grootverbruikers, groeit voortdurend. Aan de controle op het koopbevoegd zijn vestiging op het gebied ten zuiden van Leeuwarden, dat een belangrijk recreatiege bied is en waar veel horeca bedrijven gevestigd zijn. Het totale assortiment, dus inclu sief de nonfoods, omvat 12 13.000 eenheden. Sommige artikelgroepen, zoals speel goed, zijn slechts gedurende schenkt men bij Schilstra bij zonder veel waarde en aan dacht. In de Leeuwardense Brug groothandel werken elf men sen onder leiding van de he ren G. Hofstra en J. van Abbe- ma. Adjunct-directeur S. Mie- dema heeft de supervisie over beide vestigingen. Het vierde nieuwe Brug groothandelcentrum in deze reeks opende op 5 augustus 1974 in de Friese hoofdstad zijn deuren voor de detaillis ten en horeca-ondernemers uit Leeuwarden en wijde om geving, van wie honderden tijdens het open huis een kijkje in het bedrijf kwamen nemen. Het is de tweede vestiging van Schilstra B.V., die reeds acht jaar een zb-groothandel in Bolsward exploiteert, voor welk bedrijf 65 jaar geleden de grondslag werd gelegd. Naast de zelfbediening kent men in Bolsward ook nog de traditionele bediening, die ongeveer 45 procent van de omzet voor haar rekening neemt. Voor het uitvoeren van de bestellingen, door heel de provincie, heeft men één vrachtwagen - in ploe gendienst - op de weg. De administratie en boek houding voor de twee vesti gingen zijn in Bolsward on dergebracht. Het nieuwe pand in Leeuwar den heeft, inclusief de entre sol, een verkoopoppervlakte van 2400 m2, waarvan een be langrijk deel, ruim 600 m2, door een uitgebreid assorti- mentnon-foodartikelen in be slag wordt genomen. Behalve de elektrische artikelen en de huishoudelijke apparaten is er een ruim aanbod in glas werk, textiel en bijvoorbeeld Vanaf de entresol heeft men een goed overzicht van het ma gazijn onder andere ook op de non foods. meubilair voor het horecabe drijf. Ook in het levensmiddelen assortiment is veel aandacht besteed aan die artikelen, waaraan de horecabedrijven behoefte hebben. Voor diep vriesartikelen, vleeswaren en dergelijke iseen flinke ruimte uitgetrokken. De voorraad in de diepvriescel is hier even eens voor een gedeelte zicht baar en bereikbaar via een viertal glazen deuren, die te vens als vitrines dienst doen. Een aantal diepvriesartike len, waaronder ook zeevis, is in grootverpakking opgeno men. Met het horeca- assortiment mikt de nieuwe Ruime padengoed gevulde stellingen De produkten in de diepvriescel (achter grond) zijn door mid del van glazen deu ren zichtbaar en be reikbaar gemaakt

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1975 | | pagina 25