G. RIETHORST B.V. Een gedeelte van de voorzijde van het 6.000 m2 grote pand, dat medio mei '74 door Riethorst B V. in Enschede in bedrijf werd genomen. keus. In dit gedeelte is onder meer een ambachtelijke sla gerij ondergebracht met een assortiment, dat is afgestemd op de behoeften van restau- rants, cafetaria's, kantines en grootkeukens van instellin gen. De hoeveelheden wor den hier geportioneerd ge reedgemaakt. De beide afdelingen, foods en non foods, hebben niet alleen elk een aparte ingang, ook de paspoorten- en adres senbestanden worden strikt gescheiden gehouden. Het paspoortenbestand, dat en kele maanden geleden 1700 afnemers telde, is nog steeds groeiende. Die afnemers zijn, wat de levensmiddelen be- Ook hier een ruime keus uit huishoudelijke apparaten en elektronische apparatuur. De vestiging in Enschede voert een uitge breid assortiment non foods. Twee maanden na de ope ning van het nieuwe bedrijf in Deventer, op 15 mei 1974, nam Riethorst B.V. voor zijn zelfbedieningsactiviteiten in Enschede een andere, aan zienlijk grotere ruimte in ge bruik. Het voormalige fa briekscomplex van Katoen mij Van Dam aan de Brug straat is ruim 6000 m2 groot. Daarvan is ongeveer 4000 m2 beschikbaar als verkoop ruimte, die uit twee, geheel gescheiden afdelingen be staat, elk met een oppervlak te van 2000 m2. De ene is bestemd voor de levensmid delenhandel, de andere her bergt een zeer uitgebreid, snel wisselend assortiment non foods (8000 artikelen), dat onder meer elektrische apparatuur, het zogeheten witgoed -huishoudelijke ap paraten-, camping- en sportartikelen, lederwaren, textiel, fietsen, klokken en nog veel meer omvat. De foodafdeling heeft een nog groter assortiment (10.000 artikelen) en biedt niet alleen de levensmidde lendetailhandel, maar ook de horeca-ondernemers en de grootverbruikers een ruime afnemers wil toelaten, die in de voedingsmiddelensector opereren. De afnamevan de kant van de horecabedrijven en grootver bruikers is belangrijk, zij zal ongeveer 20 procent van de omzet uitmaken. Het Ensche- dese bedrijf van Riethorst B.V. (ook een Brug groothan delcentrum) presenteert in zijn zb-afdelingen alles wat de horeca, zowel op het ge bied van food als van non food, nodig heeft. Ook hier klinkt ten aanzien van de omzet een positief geluid: de curve ervan stijgt boven die van de planning ambachtelijke slagerij.. treft, uit Enschede en de ge bieden ten zuiden en westen van de stad afkomstig. De klanten in de non foodsector komen uit Enschede en de regio ten oosten daarvan. De reden, waarom men in dit bedrijf een strikte scheiding tussen de afdelingen food en non food hanteert, is dat men, als levensmid delengroothandel - van - oor sprong, in een eerstgenoem de afdeling uitsluitend die uit. De cijfermatige begelei ding maakt een belangrijk onderdeel van de bedrijfs voering uit, omdat zij het mo gelijk maakt voortdurend de vinger aan de pols te houden. In de foodafdeling werken elf mensen, onder leiding van de heer J. Schefer. Het aantal personeelsleden in de non foodafdeling, waar de leiding berust bij de heer A. J. Meye- rink, bedraagt vier. Beide af delingen hebben elk nog de beschikking over een part time kracht. 22

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1975 | | pagina 22