KOUDE KÊUKSN WARME KEUKEN rIstZ koelcel -koelcel PUB OLD JOHN ■AARS RESj TOKAI weinbar Plattegrond van het gedeelte beganegronds van café-restaurant Engels. naar keuze, zoveel men lust, sauzen, groenten, aardappeltjes en salade) en een nagerecht niet van kracht kunnen blijven. Op z'n Engels zei ik en dat betekent in dit geval een interieur dat compleet uit Londen lijkt te zijn overgevlogen. Wie van het sfeertje van donker hout, donkere roden en groenen, hier en daar een fantasiespiegel en van stoe len a la het Victoriaanse houdt (wij wel, in een restaurant tenminste) zal het in de Beef-Eater opperbest naar zijn zin hebben." Naast het restaurant en achter de wijnbar bevindt zich de kleine, intieme pub ,,Old John", genoemd naar de on langs overleden vader van de heer Engels. De pub is in dezelfde stijl ge houden als het restaurant. In deze ruimte kunnen de bezoekers van het keukenwerkzaamheden tijdens de ver bouwing normaal doorgang kunnen vinden. Dank zij een goede coördinatie en een optimale tijdplanning is dit ge lukt. De opdracht voor de tweede fase was het wijzigen van de spoelkeuken. Na dat vooraf de nieuwe indeling nauw keurig was vastgesteld, begon men met de grote vaatwasmachine, die in één nacht werd verplaatst, 180 graden gedraaid en opnieuw aangesloten, zo dat hij de volgende morgen weer in gebruik kon worden genomen. Vervolgens kwamen de nieuwe ser viestafels en dergelijke aan de beurt om te worden gemonteerd en aange sloten. De nu vrijgekomen ruimte, die in open verbinding kwam te staan met het café-restaurant, kon nu bouwkun dig geheel gerenoveerd worden. Dit was noodzakelijk omdat in deze ruimte de nieuwe afwerkkeuken en het dran kenbuffet van de New York counter en van het New York restaurant moesten worden ondergebracht. In de afwerkkeuken zijn behalve een elektrisch fornuis, de nodige grill- en bakplaten, friteuses, Bains Marie, ook een koud buffet en een ijsbuffet opge nomen. Verder is hier de nodige berg ruimte (gekoeld en ongekoeld) aan wezig met het oog op de bevoorrading vanuit de grote keuken. Gegroepeerd rond de uitgifte van de ze afwerkkeuken bevinden zich ook een gekoelde-drankenbuffet en een koffiebuffet, beide ingericht voor kel ner-zelfbediening. Dit laatste maakte het nodig ook het controlesysteem te herzien, waartoe de apparatuur werd uitgerust met automatische telwerken. In het kader van de grondbeginselen van het hele systeem, namelijk werk- Een hoekje in The Beef-Eater met op de achter grond een groot gedeelte van de carvery. restaurant een aperitief gebruiken of bij een volledig bezet restaurant wachten tot een plaats vrijkomt. De keuken De grote keuken heeft thans een op pervlakte van ongeveer 130 m2. Bij de verbouwing in 1970 zijn de opstelling en inrichting geheel aangepast aan de ingevoerde scheiding tussen produktie- keuken en afwerkkeuken. Dit hield on der meer in dat de totale keukenop stelling een kwart slag moest draaien. Waar nodig werden de apparaten en werktafels omgebouwd of aangepast aan de nieuwe situatie. Ook is de keu- kenapparatuur bij die gelegenheid uit gebreid en gemoderniseerd en kwam er zowel een koel- als een vriescel bij. In nauw overleg met de heer Engels werden door Heineken bouwbureau de nieuwe routing en opstelling vastge steld en uitgewerkt. Daarbij is gebruik gemaakt van de nieuwste gegevens op dit gebied, door de heer Engels ver zameld tijdens studiereizen in het bui tenland. Omdat het niet moge'ijk was het be drijf enige tijd te sluiten, moesten de BEEFER

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1974 | | pagina 28