de nieuwe merkwijn
öISTP
^'nSélectionné
Selection^
Bistro
Bistro
Bistro
^|S| SÉLECTIOjWfl
BOUTtlLLC MA
VRoU^
•'A BL\*°
Het Bistro-assortiment in de traditionele Bourgognefles.
Bistro in een sierlijk wijnkarafje is een primeur voor de Nederlandse markt.
Bistro doet zijn intrede in een periode waarin op de
wijnmarkt grote ontwikkelingen bezig zijn zich te vol
trekken. Naast sherry wordt nu ook importwijn in steeds
bredere kring een populaire drank. In de periode van
1966 tot heden is het hoofdelijk verbruik van importwijn
bijna verdrievoudigd. Het ziet er naar uit dat deze ont
wikkeling zich de eerstkomende jaren zal doorzetten.
Deze gunstige ontwikkeling gaat echter sinds kort ge
paard met een forse stijging van de prijzen van Franse
streekwijnen. Deze prijsstijging is het gevolg van een
dermate grote vraag, met name uit Amerika, dat het
aanbod van Franse streekwijnen ontoereikend gewor
den is.
Beide ontwikkelingen zijn van grote betekenis voor de
benadering van de consument.
Door de popularisatie van wijn komt er een groeiende
groep consumenten die wijn is gaan waarderen als
drank die men behalve bij feestelijke gelegenheden ook
in het dagelijks leven kan drinken. Onder deze groep
consumenten zijn echter weinig echte wijnkenners. Er
zijn dus consumenten met behoefte aan duidelijkheid.
Deze duidelijkheid nu ontbreekt ten enenmale. De wijn
markt is op dit moment ondoorzichtig. Er is een veel
heid van soorten wijnen en soorten etiketten, waar de
nieuwe consument van wijn onwennig tegenaan kijkt.
Dit betekent dat de wijnmarkt rijp is om een merken-
markt te worden.
In de tweede plaats zijn de Franse streekwijnen voor de
gemiddelde consument dermate in prijs aan het stijgen
dat men niet mag verwachten dat deze wijnen nog in
grote hoeveelheden gekocht zullen worden.
Aangezien het niet waarschijnlijk is dat consumenten van
Franse streekwijnen op grote schaal zullen overstappen
op landwijn betekent dit dat er een groot gat in de
markt is voor wijn die tussen streek- en landwijn inligt.
Een wijn die nu aan de vorengenoemde twee vereisten
voor deze tijd voldoet is Bistro.
Bistro is namelijk verkrijgbaar in drie soorten, te weten
rood, wit en rosé.
Bistro is ook een naam, die uitstekend bij wijn blijkt te
passen: uit marktonderzoekgegevens komt naar voren
dat ongeveer 80 van de (wijndrinkende) ondervraag
den Bistro met wijn associeert. De grote opkomst van
bistro-restaurants in Nederland zal mede tot deze uit
slag hebben bijgedragen. Ook de kwaliteit van Bistro
(en de prijs niet te vergeten) beantwoordt aan de eisen
van de consument. Voor de constante kwaliteit staan
de vaklieden van Van Olffen borg. Een en ander komt
duidelijk tot uiting in de slagzin, die Bistro begeleidt:
Bistro, goede wijn zonder franje.
Wat de verpakking betreft is Bistro een primeur voor de
Nederlandse markt. Want Bistro is behalve in de tradi
tionele Bourgognefles (0,7 Itr.) ook in een sierlijk wijn
karafje (0,5 Itr.) gebotteld. Nu is een wijnkaraf op zich
niet zo iets bijzonders, doch een wijnkaraf met een
technisch uitstekende sluiting klaar voor de ver
koop is een novum voor ons land. Niet alleen thuis, doch
ook op tafel in de horecabedrijven zal de Bistro karaf
goed tot zijn recht komen.
Vin Sf i.» c-rio»**.-,
Vl*S*L*fT»®»0«»
In november heeft een nieuwe merkwijn, Bistro, zijn in
trede gedaan op de Nederlandse markt.
Bistro wordt geïmporteerd en gebotteld door Van Olffen
B.V., die sedert september 1972 volledig deel uitmaakt
van het Heineken concern.
Bistro zal via de groothandelskanalen zowel naar levens-
middelenbedrijven als naar horecabedrijven en slijterijen
gedistribueerd worden.
4