BURNETT'S Original English Gin BURNETT'S gentiaanwortels, duizendguldenkruid en alsemkruid, terwijl galgant en gember de drank de warme, bran dend-scherpe smaak geven, die zeer vaak op prijs wordt gesteld. Sommige van deze grondstoffen zijn zeer kostbaar. De ingrediënten worden koel en droog in houten vaten bewaard en de verwerking, dat wil zeggen het schroten en malen om de stoffen die zij bevat ten nuttig te maken, gebeurt altijd pas kort voor het begin van het fabricageproces. PETRUS de Ur-Boonekamp wordt volgens het percolatieprocédé vervaardigd. Bij dit proces stort men de ge droogde kruiden en wortels in een trechtervormige percolateur, waar na men er van boven naar beneden alcohol doorheen leidt, waarbij de extractstoffen worden onttrokken. Dit proces wordt enkele malen her haald tot de napercolatie met wa ter, waarbij alle alcohol aan de gepercoleerde grondstoffen wordt onttrokken. Het op deze wijze verkregen half fabrikaat wordt nu enkele maanden gelagerd, zodat eventueel aanwe zige troebelingen kunnen worden afgescheiden. Vervolgens lengt men het halffabrikaat met de dubbele hoeveelheid alcohol en water aan, controleert men de verzadigings- graad en brengt men het op het uiteindelijke alcoholgehalte. Bij PE TRUS, de Ur-Boonekamp, bedraagt dit 45 Het eindprodukt wordt dan in koeltanks gedurende vijf dagen sterk onderkoeld, waarbij de oplosbare stoffen, die de troebe lingen veroorzaken, door middel van filtratie afgescheiden kunnen wor den. Na het filtreren bottelt men het in flesjes. Gezien de grote verscheidenheid kruidenbitters op de markt, die ge bruik maken van de naam Boone kamp, verdient het aanbeveling er op te letten, dat men ook werkelijk een merkprodukt krijgt. PETRUS de Ur-Boonekamp bevat alle bestanddelen, die kenmerkend zijn voor een goede kruidenbitter. Inlichtingen en verkoop: Gedistil leerd Groep Nederland B.V. Als we de puntjes op de i zetten, kunnen we zelfs Burnett's geen originele Engelse Gin noemen. Originele Engelse Gin in de letterlijke betekenis van het woord bestaat namelijk niet. Gin is afgeleid van het Hollandse woord jenever, en niet zonder gegronde redenen. Het waren juist Hollandse jeneverdistillateurs die zich in de loop van de zeventiende eeuw in Engeland vestigden, teneinde de Hollandse stookkunst uit te dragen. Uit de 17e eeuw stammen de bekendste gindistilleerderijen. Gin kan op twee manieren geproduceerd worden. Een manier is ,,van de koude grond", dat wil zeggen smaak stoffen toevoegen aan neutrale alcohol. De originele London Dry Gin verkrijgt men echter door neutrale alco hol nogmaals te distilleren over kruiden. Burnett's London Dry Gin is zo'n gin. Kwaliteit en smaak hangen dus duidelijk af van de ge bruikte alcohol en de combinatie van kruiden uit alle hoeken van de wereld. De alcohol wordt, met de kruiden, gedistilleerd in een tamelijk kleine, traditionele distilleer ketel, zodat de alcohol de gin-smaak langzaam aanneemt. Deze procedure garandeert Burnett's Gin een harmo nieuze en lichte smaak, zonder zware of zoete nasmaak. Burnett's Gin is één van de beste London Dry Gins, ver pakt in een exclusieve gin fles. Burnett's Gin wordt in Nederland op fles geïmporteerd door Gedistilleerd Groep Nederland B.V. Omdat gin in Nederland bijna niet puur gedronken wordt, geven wij hier graag nog enkele toepassingsmogelijk heden voor longdrinks met gin. Een van de bekendste is wellicht gin-tonic, die wij hier niet nader hoeven te omschrijven. Enkele andere mixed-drinks zijn: Gin Fizz 2 delen gin 1 deel citroensap 1 theelepel poedersuiker Goed schudden met ijsschilfers. Naar smaak aanvullen met gekoeld sodawater. Dry Martini 1 deel droge vermouth 5 delen gin Roeren met ijsblokjes. Óverschenken in een cocktail glas. Met citroenschil zachtjes aan de oppervlakte roeren. Schil weggooien. Decoreren met een olijf. Cheers I SIR ROBERT LONDON <r~t (gtOtilA 9

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1973 | | pagina 9