Barbecue-voorlichting
bij Centra
JAARBEURS VAN GRONINGEN
Door de afdeling vers vlees van Centra Nederland zijn
in de maand augustus drie voorlichtingsmiddagen geor
ganiseerd voor de bij Centra aangesloten ondernemers
en hun chefs slagerij. De opzet van deze barbecue-voor-
lichtingsmiddagen was, de verkoopmogelijkheden rond
de barbecue te demonstreren.
Op 8 augustus vond de eerste bijeenkomst plaats, waar
voor zich een verrassend hoog aantal geïnteresseerden
had aangemeld. Het vormingscentrum Spaarneberg te
Santpoort vormde bij de bijzonder gunstige weersom
standigheden die dag een ideale omgeving om het ge
heel zo plezierig mogelijk te laten verlopen.
Medewerking aan deze middagen verleenden de fabri
kanten Bechempro (houtskool en barbecue-apparaten),
Versteeg (vlees en de bereiding ervan), Friki, Calvé en
Heineken (blikbier, rosé en Seven-Up en Pepsi-Cola in
blik).
Namens Bechempro sprak als eerste directeur K. Been
over het gebruik van de juiste produkten om het
barbecue-gebeuren veilig te laten verlopen. Aan de hand
van een instructiefilmpje werd de juiste aanmaakpro-
cedure getoond. Op dit binnengebeuren volgde buiten
een demonstratie van het aansteken van de barbecues.
Hierna vervolgde de heer J. Geurts van Versteeg de in
troductie en zette in het kort uiteen hóe de juiste kruiden
met de juiste vleessoort te combineren. De heer B.
Beekman, groohandelvertegenwoordiger van Heineken,
haakte hierop in en wees op de verkoopmogelijkheden,
de presentatie van de artikelen, de combinaties van de
verschillende op de barbecue betrekking hebbende pro
dukten en natuurlijk de display, waarbij inhaken op de
actualiteit altijd van toepassing is. Immers, het barbecue-
gebeuren blijft nieuw en voor herhaling vatbaar. De con
sument is gevoelig voor sfeer en besteedt graag wat
geld om die sfeer te kunnen creëren.
Na dit informatieve gedeelte kon een ieder zijn kennis
over het begrip barbecue testen aan de hand van een
speciaal hiervoor uitgeschreven Centra Barbecue-test,
waarna alle deelnemers een certificaat uitgereikt kregen.
Onze medewerker, de heer R. Wolswijk, toont een van de combinatie
mogelijkheden.
Voor de juiste oplossingen waren verschillende prach
tige barbecues als prijs ter beschikking gesteld.
Daarna was er alle gelegenheid de kennis in praktijk te
brengen en op de vier opgestelde barbecues de prachtig
opgemaakte stukken vlees met bijpassende sauzen te
roosteren. Een en ander kon natuurlijk niet eindeloos
doorgaan, hoewel de sfeer uitermate ongedwongen was
en de bijeenkomst eerder het karakter van een gezellig
samenzijn dan dat van een heuse cursus droeg.
In zijn slotwoord onderstreepte de heer H. M. van Veld
hoven, hoofd ontwikkeling detailhandel van Centra, de
waarde van deze voorlichtingsmiddagen en de vrucht
bare uitwerking hiervan.
Met twee stands was ons concern vertegenwoordigd op
de Jaarbeurs van Groningen (24 augustus tot 3 septem
ber), die opnieuw ongeveer 65.000 bezoekers trok. Een
groot deel van hen bezocht de Heineken stand begane-
gronds, die een goede omzet in bier, glazen en reclame
artikelen boekte. Velen rekenen op de aanwezigheid van
Heineken bier teneinde het aangename met het nuttige
(aanvullen van hun voorraad bierglazen) te kunnen ver
enigen.
Op de verdieping bevond zich weer de pub, waar de
Engelse bieren, zoals u op de foto kunt zien, zich in een
warme belangstelling mochten verheugen.
19