De Pauw. Het eigenlijke restaurant op de ver dieping. Met sobere middelen en vooral door de verlichting is hier een sfeer geschapen, die ge heel beantwoordt aan de stijl van een modern Chinees-Indisch restaurant. uitgiftebuffet voorziet in de mogelijk heid maaltijden mee naar huis te ne men. Dit uitgiftebuffet staat door mid del van een verwarmde spijzenlift in verbinding met de keuken. Op de verdieping is het eigenlijke restaurant gevestigd met een capaci teit van 136 personen. Door gebruik te maken van eenvou dige materialen is men erin geslaagd een gezellige sfeer te scheppen. Tus sen de tafels zijn schotten geplaatst, zodat voor iedereen een eigen ,,cosy corner" gecreëerd is. De keuken heeft een oppervlakte van ruim 65 vierkante meter, waarin de fornuizen als een „eiland" staan opgesteld, zodat men rondom kan werken. Het bouwbureau zag zich de dorst te lessen. Het Marktcafé is uitgerust met een keuken, die in open verbinding staat met het uitgiftebuf fet. Aangezien de keuken niet ruimer is dan 13 vierkante meter, is met be hulp van moderne apparatuur een efficiënte indeling gemaakt. In een afgescheiden gedeelte van de spoel keuken is ruimte voor de zogenaamde gevelverkoop, waardoor snel een hartig hapje gefourneerd kan wor den. De Pauw Dit Chinees-Indisch res taurant beschikt over twee verdiepin gen, waarvan de begane grond is gesitueerd op de winkellaag van het centrum. Hier bevindt zich de entree, die toegang geeft tot een ruimte, die plaats biedt aan 34 personen. Een Een blik in het Noordzee Quick-restaurant geeft links de vrij sterk verlichte unit van keuken en buffet te zien, met rechts het op gezellig-snel- een-hapje-eten gerichte zitgedeelte. voor wat problemen geplaatst, toen bleek dat de eigenaar zelf zijn taugé wilde gaan kweken. De ervaring met het inrichten van een kiemkamer was namelijk uiterst summier. Deze kiem kamer bezit een constante vochtig heidsgraad en temperatuur, die auto matisch geregeld kunnen worden. In de praktijk komt een dergelijke kiem kamer nog maar zelden voor. Taveerne „Piggelmee" Enerzijds een modern ingericht bedrijf, maar qua systeem traditioneel. De oppervlakte van 44 m2 is optimaal In de „Piggelmee" zijn op slechts 44 m2 maar liefst 50 zitplaatsen (twaalf aan de bar en acht endertig in de resterende ruimte) gecreëerd. Rechts een gedeelte van de wanddecoratie. 24

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1973 | | pagina 24