COÖP. HAAGSCHE SLAGERS CENTRALE SLA-IN G.A. machinehal werd betrok ken met een oppervlakte van 1600 m2, een viervoud van de vroeger beschik bare ruimte. De voortdurende groei werd op 13 november nog eens geaccentueerd door de ingebruikneming van een 500 m2 grote hal. Deze dient voor de aan voer van de goederen en de opslag van de dran- ken-in-bulk, terwijl verder de inkoop en de bedrijfs kantine er in onderge bracht werden. De als aparte ruimte in de hal opgenomen vlees- waren/zuivelgroep werd eveneens uitgebreid en wel met 200 m2. De H.S.C. voert het vol ledige levensmiddelenas sortiment, alles bij elkaar zo'n zesduizend artikelen. De ongeveer 3000 afne mers, afkomstig uit Den strekkende meters, uitge stald. In deze afdeling wordt ook de zuivel ge presenteerd: kaas (met het complete assortiment buitenlandse kaas), bo ter en eieren Ook de afdeling groot verbruik, die in een eigen ruimte is ondergebracht, vormt iets aparts. Deze afdeling is speciaal in gesteld voor de horeca ondernemer. De omzet van bier en frisdranken stijgt bijzon der leuk, per jaar met ongeveer 25 procent. Er wordt veel blikbier ver kocht. Bij het bedrijf werken 31 mensen, van wie zeven in de vlees- waren/zuivelgroep De H.S.C. is aangesloten bij Sla-in Nederland, een jonge commerciële orga nisatie, die een snelle ontwikkeling doormaakt De basis voor dit bedrijf werd in 1952 gelegd met de verkoop van vlees op het slachthuis. Sindsdien is deze groothandel steeds gegroeid ondanks de handicap van het wer ken in en vanuit tijdelijke behuizingen. Aan het laatste kwam in 1968 een einde, toen aan de Cru- qiusstraat een voormalige Een uitgebreid assortiment zuivelprodukten. Haag en wijde omgeving, bestaan voor respectie velijk 60, 25 en 15 pro cent uit slagers, horeca ondernemers en detail listen. Het aantal bezoe ken aan deze zb-groot- handel ligt op 1200 per week. De vleeswarenafdeling is wat betreft de presentatie wellicht een unicum. In een reusachtig wand- koelmeubel, 18 meter lang, liggen hier de 250 keuzemogelijkheden, ver deeld over vijf etages en een totaal van negentig In 1968 kreeg H.S.C. in deze voormalige machinehal met recht de ruimte. De nieuwe hal wordt onder meer gebruikt voor de opslag van bier en frisdranken. Hoog staan de goederen in de stellingen opgetast. In de vleeswaren/zuivelafdeling staat dit 18 meter lange pronkju weel van een wandkoelmeubel. De afdeling grootverbruik, spe ciaal ingesteld voor de horeca-af- nemers. (in de vijf jaren van haar bestaan een omzetgroei van honderd miljoen gul den). Landelijk zijn er 18 deel genoten en ruim 2500 leden.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1973 | | pagina 20