COÖP. HAAGSCHE SLAGERS CENTRALE SLA-IN G.A.
machinehal werd betrok
ken met een oppervlakte
van 1600 m2, een viervoud
van de vroeger beschik
bare ruimte.
De voortdurende groei
werd op 13 november
nog eens geaccentueerd
door de ingebruikneming
van een 500 m2 grote hal.
Deze dient voor de aan
voer van de goederen en
de opslag van de dran-
ken-in-bulk, terwijl verder
de inkoop en de bedrijfs
kantine er in onderge
bracht werden.
De als aparte ruimte in
de hal opgenomen vlees-
waren/zuivelgroep werd
eveneens uitgebreid en
wel met 200 m2.
De H.S.C. voert het vol
ledige levensmiddelenas
sortiment, alles bij elkaar
zo'n zesduizend artikelen.
De ongeveer 3000 afne
mers, afkomstig uit Den
strekkende meters, uitge
stald. In deze afdeling
wordt ook de zuivel ge
presenteerd: kaas (met
het complete assortiment
buitenlandse kaas), bo
ter en eieren
Ook de afdeling groot
verbruik, die in een eigen
ruimte is ondergebracht,
vormt iets aparts. Deze
afdeling is speciaal in
gesteld voor de horeca
ondernemer.
De omzet van bier en
frisdranken stijgt bijzon
der leuk, per jaar met
ongeveer 25 procent. Er
wordt veel blikbier ver
kocht. Bij het bedrijf
werken 31 mensen, van
wie zeven in de vlees-
waren/zuivelgroep
De H.S.C. is aangesloten
bij Sla-in Nederland, een
jonge commerciële orga
nisatie, die een snelle
ontwikkeling doormaakt
De basis voor dit bedrijf
werd in 1952 gelegd met
de verkoop van vlees op
het slachthuis. Sindsdien
is deze groothandel
steeds gegroeid ondanks
de handicap van het wer
ken in en vanuit tijdelijke
behuizingen. Aan het
laatste kwam in 1968 een
einde, toen aan de Cru-
qiusstraat een voormalige
Een uitgebreid assortiment zuivelprodukten.
Haag en wijde omgeving,
bestaan voor respectie
velijk 60, 25 en 15 pro
cent uit slagers, horeca
ondernemers en detail
listen. Het aantal bezoe
ken aan deze zb-groot-
handel ligt op 1200 per
week.
De vleeswarenafdeling is
wat betreft de presentatie
wellicht een unicum. In
een reusachtig wand-
koelmeubel, 18 meter
lang, liggen hier de 250
keuzemogelijkheden, ver
deeld over vijf etages en
een totaal van negentig
In 1968 kreeg H.S.C. in deze voormalige machinehal met recht de
ruimte.
De nieuwe hal wordt onder meer
gebruikt voor de opslag van bier
en frisdranken.
Hoog staan de goederen in de
stellingen opgetast.
In de vleeswaren/zuivelafdeling
staat dit 18 meter lange pronkju
weel van een wandkoelmeubel.
De afdeling grootverbruik, spe
ciaal ingesteld voor de horeca-af-
nemers.
(in de vijf jaren van haar
bestaan een omzetgroei
van honderd miljoen gul
den).
Landelijk zijn er 18 deel
genoten en ruim 2500
leden.