Centraal in St. Stephens Grill staat de grote counter. een afzonderlijk gebruik van de pub mogelijk maken. Het plafond van bewerkt koper weerkaatst zacht de specifieke pubverlichting van En gelse kapjes en lantaarns. Het massieve, mahonie buffet (een staanbar), compleet met spiegel- achterwand en flessenluifel, de ge stoffeerde stoelen en banken, het tapijt en het motiefbehang maken de sfeer compleet. Waarbij natuur lijk is inbegrepen het bier van Whit- bread en Guinness en uiteraard het vertrouwde Heineken bier. De afscheiding tussen pub en restaurant bestaat uit geprofileerde, antieke mahoniepuien, voor zien van gezandstraald glas. In St. Stephens Pub kunnen onge veer tachtig mensen zittend en staand hun pintje pakken. In het ruim opgezette grill-restau rant, dat plaats biedt aan zo'n 120 bezoekers, neemt de grote, ver diepte counter met flessenhang een centrale plaats in. De counter is regelrecht verbonden met de mo derne, open afwerkkeuken. Deze sluit op zijn beurt aan op de voor bereidingskeuken, die in de plaats kwam van de grote, traditionele keuken. In het restaurant is door toepassing van kleur en licht veel aandacht aan de sfeer besteed. Zo werd onder andere het wollen tapijt uit de pub doorgetrokken in het restaurant en opgezet tegen de counter en de banken. Verder is het gehele pla fond verlaagd en met Oregon-pine afgewerkt. Hoewel St. Stephens Grill van een totaal andere opzet is dan de pub, voelt men zich ook in deze eigen tijdse sfeer onmiddellijk thuis. Het binnenkomen wordt de bezoe ker bijzonder gemakkelijk gemaakt. Er zijn drie entrees, vanwaaruit men steeds de pub óf het restaurant kan kiezen. Voordien heeft men zijn auto dichtbij, op een van de 200 parkeerplaatsen, kunnen achterlaten. Een van de ingangen van de pub.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1973 | | pagina 16