Professor
Chr. de Duve
INHOUD
Dr. H. P. Heineken-prijs
voor
BOKBIER OP T.V.
Bij de voorpagina:
Bij de achterpagina:
Frontpagina 1
Dr. H. P. Heineken-Prijs 2
Bokbier op tv 2
'n Beste avond met Amstel bier 3
De wijnhuizen Ginestet en Bouchard Père
Fils 4
Distilling is a science, blending is an art 7
Coebergh reclamecampagne: Lekker drin
ken wat je lekker vindt 8
Bokbier, 't was er weer! 9
Automatencampagne Vrumona gestart 10
Beurzen 12
Leven in de bouwerij 14
Onze Commercieel Technische Dienst, ser
viceschakel tussen brouwerij en horecabe
drijf 16
Nieuws allerlei 21
Achterpagina 24
Een feestelijke uitstalling van Amstel Gold voor
de maand december met als extra attractie de
geschenkdoos, die door de detailhandel bijzon
der goed is ontvangen. In de display is een
gedeelte van het nieuwe Amstel Gold reclame
materiaal verwerkt.
Op een dergelijke manier door uw afnemers ge
bracht zal zo'n uitstalling ongetwijfeld een fees
telijke bijdrage leveren in de verkoop van dit
speciale bier.
Rotterdam. Een zonnige nazomerdag met een
wagen van C.T.D. op weg om service te ver
lenen aan een afnemer. (Zie ook pag. 16 e.v.)
Tap Schap
is een tweemaandelijkse uitgave van
Heineken Nederland B.V.
afdeling Commercial Relations,
Redactie/adres W. J. Bruggeman,
Postbus 1428, Amsterdam.
Telefoon 020-703383
De Afdeling Natuurkunde van de Koninklijke Nederlandse
Akademie van Wetenschappen heeft op 25 november
bekendgemaakt, dat de Dr. H. P. Heineken-Prijs voor de
Biochemie en de Biofysica voor 1973 is toegekend aan
de Belgische professor Christian De Duve.
De prijs bedraagt 100.000,
Professor De Duve (55) is hoogleraar zowel aan de
Universiteiten van Leuven als aan de Rockefeller Uni
versiteit te New York. Hij is de ontdekker van het lyso-
soom, een onderdeel van de levende cel, dat nodig is
om de in de cel doorgedrongen vreemde stoffen af te
breken.
Het is de bedoeling dat de prijs in een bijzondere zitting
van de Afdeling Natuurkunde op 28 april 1973 door
Z.K.H. Prins Claus zal worden uitgereikt.
Miljoenen kijkers zijn vrijdagavond 17 november tijdens
de uitzending van de „Vuist van Duys" nog eens extra
attent gemaakt op de jaarlijkse introductie van Bokbier.
Als een van de gasten in dit populaire programma vertel
de drs. J. J. C. Goos, bedrijfsleider van een der Heineken
brouwerijen, een aantal interessante bijzonderheden
over dit voor de wintermaanden zo geëigende bier. Op
de foto ziet u de beide heren toosten met een glas Bok
bier. (Zie ook pagina 9 voor de overige activiteiten in
den lande rond de terugkeer van de Bok).
2