Professor Chr. de Duve INHOUD Dr. H. P. Heineken-prijs voor BOKBIER OP T.V. Bij de voorpagina: Bij de achterpagina: Frontpagina 1 Dr. H. P. Heineken-Prijs 2 Bokbier op tv 2 'n Beste avond met Amstel bier 3 De wijnhuizen Ginestet en Bouchard Père Fils 4 Distilling is a science, blending is an art 7 Coebergh reclamecampagne: Lekker drin ken wat je lekker vindt 8 Bokbier, 't was er weer! 9 Automatencampagne Vrumona gestart 10 Beurzen 12 Leven in de bouwerij 14 Onze Commercieel Technische Dienst, ser viceschakel tussen brouwerij en horecabe drijf 16 Nieuws allerlei 21 Achterpagina 24 Een feestelijke uitstalling van Amstel Gold voor de maand december met als extra attractie de geschenkdoos, die door de detailhandel bijzon der goed is ontvangen. In de display is een gedeelte van het nieuwe Amstel Gold reclame materiaal verwerkt. Op een dergelijke manier door uw afnemers ge bracht zal zo'n uitstalling ongetwijfeld een fees telijke bijdrage leveren in de verkoop van dit speciale bier. Rotterdam. Een zonnige nazomerdag met een wagen van C.T.D. op weg om service te ver lenen aan een afnemer. (Zie ook pag. 16 e.v.) Tap Schap is een tweemaandelijkse uitgave van Heineken Nederland B.V. afdeling Commercial Relations, Redactie/adres W. J. Bruggeman, Postbus 1428, Amsterdam. Telefoon 020-703383 De Afdeling Natuurkunde van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen heeft op 25 november bekendgemaakt, dat de Dr. H. P. Heineken-Prijs voor de Biochemie en de Biofysica voor 1973 is toegekend aan de Belgische professor Christian De Duve. De prijs bedraagt 100.000, Professor De Duve (55) is hoogleraar zowel aan de Universiteiten van Leuven als aan de Rockefeller Uni versiteit te New York. Hij is de ontdekker van het lyso- soom, een onderdeel van de levende cel, dat nodig is om de in de cel doorgedrongen vreemde stoffen af te breken. Het is de bedoeling dat de prijs in een bijzondere zitting van de Afdeling Natuurkunde op 28 april 1973 door Z.K.H. Prins Claus zal worden uitgereikt. Miljoenen kijkers zijn vrijdagavond 17 november tijdens de uitzending van de „Vuist van Duys" nog eens extra attent gemaakt op de jaarlijkse introductie van Bokbier. Als een van de gasten in dit populaire programma vertel de drs. J. J. C. Goos, bedrijfsleider van een der Heineken brouwerijen, een aantal interessante bijzonderheden over dit voor de wintermaanden zo geëigende bier. Op de foto ziet u de beide heren toosten met een glas Bok bier. (Zie ook pagina 9 voor de overige activiteiten in den lande rond de terugkeer van de Bok). 2

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1972 | | pagina 2