1
E
SFEER IN HET HORECABEDRIJF
Activiteiten van het Heineken bouwbureau.
Inlichtingen bij de gewestelijke verkoopkantoren.
De Kikvorsch
De Harmonie
mmm
wm
In voorgaande afleveringen is een en ander opge
merkt over allerlei facetten, die aan de orde komen
bij het ontwerpen en inrichten van een horeca
bedrijf.
Dat de sfeer tot nu toe niet ter sprake kwam,
betekent allerminst, dat het interieur er eigenlijk
weinig toe doet en dat een horecabedrijf best goed
kan zijn, indien maar aan de voorwaarden van het
type en het systeem is voldaan.
Den Bosch
Koperbekleding op de wanden, warme verlich
ting en rode bekleding zijn voldoende tegen
wicht voor de tegelvloer.
Castricum
geen algemene regels zouden gel
den, waaraan de onderdelen van
het interieur, die samen de sfeer
maken, moeten voldoen.
De kleuren staan ons ten dienste
om de ruimte naar behoefte smaller
of breder te maken, te verhogen of
te verlagen, te verkoelen of te ver
warmen.
Het daglicht kan worden toegelaten
of afgesloten en kunstlicht kan het
daglicht geheel of gedeeltelijk ver
vangen of aanvullen.
Stoffering zal een „koude" zaak
Integendeel. Er zal weinig overtui
gingskracht nodig zijn om aan te
tonen, dat sfeer voor het horeca
bedrijf onmisbaar is. Elke bezoeker
immers komt oog in oog te staan
met het interieur en het ontbreken
van sfeer roept bij vrijwel iedereen
een zeker gevoel van teleurstelling
op.
Wel is het zo, dat de sfeer één van
de meest subjectieve elementen
vormt bij het ontwerpen van het
horecabedrijf en de waardering van
dit onderdeel zal dan ook zeer uit
eenlopend kunnen zijn.
Dat houdt gelukkig niet in, dat er
Moer- en kinderbalken en het eenvoudige ei
kenhouten buffet behoeven weinig aanvulling;
de vrolijke noot van de verlichting is voldoen
de.