ieineken Barbecue in opmars COMBINATIEVERKOOP BIEDT GOEDE KANSEN Dat elke slager weet wat voor vlees hij in de kuip heeft, is een duidelijke zaak. Maar wanneer diezelfde slager zijn klanten moet adviseren welk vlees zij in de barbecue- „kuip" dienen te hebben, wordt de zaak meestal minder duidelijk. Voor de slager en dus ook voor de klant. De ZUNEHA in Halsteren besloot daar iets aan te doen en organiseerde op 29 mei een barbecuebijeenkomst, waaraan door 120 slagers en hun gezinnen, in totaal zo'n vierhonderd personen, werd deelgenomen. Doel van de bijeenkomst, die de gehele middag en avond duurde en gedeeltelijk in de openlucht plaatsvond, was de slagers in te wijden in de geheimen van de barbecue en hen tevens te wijzen op de mogelijkheden van de gecombi neerde verkoop (salades, sauzen, dranken en dergelijke). In de daarvoor speciaal ingerichte ruimte werd gede monstreerd op welke wijze sauzen gemixed, kip uitge sneden, wijn behandeld en bier geserveerd dient te worden. Een chef de magnifique gaf via een geluidsinstal latie een overzicht van de verschillende mogelijkheden bij het barbecuegebeuren, een „verschijnsel" dat bezig Binnen kreeg men advies en voorlichting; buiten kon men zelf de barbe cuegerechten klaarmaken om ze vervolgens binnen te consumeren. is ongekende vormen aan te nemen. Ook wees hij erop, dat de bijeenkomst bedoeld was om de slagers in staat te stellen straks de consument zo goed en volledig moge lijk van advies te dienen. Dat bier en barbecue een uitstekende combinatie vormen, bewezen de deelnemers die gemiddeld per persoon bij hun barbecue vier glazen bier dronken. Het aantal slagers, dat ons bier verkoopt, is landelijk zeker nog voor uitbreiding vatbaar. Het initiatief van ZUNEHA zal er zeker toe leiden, dat de slagers in dat gebied in hun specialistisch barbecue-advies aan de consument beslist ons bier erbij gaan betrekken. En ge zien de barbecue-opmars in het gehele land liggen er ook in uw gebied ongetwijfeld kansen te wachten om benut te worden. Enkele van de doe-het-zelvers, bezig met het buitengebeuren. Ook Amstel bier was op het feest aanwezig. Op de voorgrond twee chefs de magnifique, bezig de slagers te helpen bij de voorbereiding van hun barbecueschotel. Deze bestond bijvoorbeeld uit: twee Hamburgers, twee braadworsten, een carbonade, twee sets saté, een gefileerde kalkoendij, een gepaneerde kuikendij, ananas, komkommer en sauzen. Op de achtergrond: Er was heerlijk helder Heineken om al dat lekkers te „begeleiden". 24

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1972 | | pagina 24