ieineken
Barbecue in opmars
COMBINATIEVERKOOP
BIEDT
GOEDE KANSEN
Dat elke slager weet wat voor vlees hij in de kuip heeft,
is een duidelijke zaak. Maar wanneer diezelfde slager
zijn klanten moet adviseren welk vlees zij in de barbecue-
„kuip" dienen te hebben, wordt de zaak meestal minder
duidelijk. Voor de slager en dus ook voor de klant.
De ZUNEHA in Halsteren besloot daar iets aan te doen
en organiseerde op 29 mei een barbecuebijeenkomst,
waaraan door 120 slagers en hun gezinnen, in totaal zo'n
vierhonderd personen, werd deelgenomen. Doel van de
bijeenkomst, die de gehele middag en avond duurde en
gedeeltelijk in de openlucht plaatsvond, was de slagers
in te wijden in de geheimen van de barbecue en hen
tevens te wijzen op de mogelijkheden van de gecombi
neerde verkoop (salades, sauzen, dranken en dergelijke).
In de daarvoor speciaal ingerichte ruimte werd gede
monstreerd op welke wijze sauzen gemixed, kip uitge
sneden, wijn behandeld en bier geserveerd dient te
worden. Een chef de magnifique gaf via een geluidsinstal
latie een overzicht van de verschillende mogelijkheden
bij het barbecuegebeuren, een „verschijnsel" dat bezig
Binnen kreeg men advies en voorlichting; buiten kon men zelf de barbe
cuegerechten klaarmaken om ze vervolgens binnen te consumeren.
is ongekende vormen aan te nemen. Ook wees hij erop,
dat de bijeenkomst bedoeld was om de slagers in staat
te stellen straks de consument zo goed en volledig moge
lijk van advies te dienen.
Dat bier en barbecue een uitstekende combinatie vormen,
bewezen de deelnemers die gemiddeld per persoon bij
hun barbecue vier glazen bier dronken.
Het aantal slagers, dat ons bier verkoopt, is landelijk
zeker nog voor uitbreiding vatbaar. Het initiatief van
ZUNEHA zal er zeker toe leiden, dat de slagers in dat
gebied in hun specialistisch barbecue-advies aan de
consument beslist ons bier erbij gaan betrekken. En ge
zien de barbecue-opmars in het gehele land liggen er
ook in uw gebied ongetwijfeld kansen te wachten om
benut te worden.
Enkele van de doe-het-zelvers, bezig met
het buitengebeuren. Ook Amstel bier was
op het feest aanwezig.
Op de voorgrond twee chefs de magnifique, bezig de slagers te helpen bij de voorbereiding van hun
barbecueschotel. Deze bestond bijvoorbeeld uit: twee Hamburgers, twee braadworsten, een carbonade,
twee sets saté, een gefileerde kalkoendij, een gepaneerde kuikendij, ananas, komkommer en sauzen. Op
de achtergrond: Er was heerlijk helder Heineken om al dat lekkers te „begeleiden".
24