NULDE negende postiljon pleisterplaats Op 29 maart verrichtte prins Claus de officiële opening van Postiljon Nulde, de negende schakel in de keten van Postiljon Pleisterplaatsen. Deze vestiging omvat voor lopig nog alleen een café-restaurant met een totale capa citeit van 203 personen (113 in het café, 24 aan de grill counter en 66 in het restaurant) en een zalenaccommoda- tie voor 400 personen. Men verwacht over enkele jaren ook over logiesgelegenheid te kunnen beschikken. Wat betreft bouw en inrichting is er van het begin een nauw contact geweest tussen Postiljon Pleisterplaatsen N.V., architect L. G. Lentz en het Heineken bouwbureau. Dit laatste verzorgde de lay-out van het café-restaurant Links boven: Postiljon Nulde, gezien vanuit het Veluwemeer. Boven: Prins Claus, na de onthulling van het Postiljon-embleem, met aan zijn linkerhand de heer j. B. Bolhuis, algemeen directeur van Postiljon Pleisterplaatsen. Rechts van de Prins de heer A. Luning, directeur van het nieuwe bedrijf. Op de achtergrond de heer P. Kranenberg. met keukens, maakte een ontwerp voor het interieur en begeleidde de uitvoering. Een bijzonderheid vormt het hier toegepaste systeem. In Nulde heeft men bewust gekozen voor een andere vorm. Tussen counter en keuken bevindt zich een open bedieningsgang, die in eveneens open verbinding staat met de keuken. De opstelling van het dranken buffet maakt zelfbediening door de kelner (in alle Postil jons steward geheten) mogelijk. Er zijn korte looplijnen, waardoor de bediening op snelle wijze kan plaatsvinden. Verwacht wordt dat bij de inrichting van komende vesti gingen van Postiljon Pleisterplaatsen op deze formule zal worden „voortgeborduurd". Linksonder: Kijkje in het restaurant met links de grill-counter. Onder: Achter de grill-counter de open bedieningsgang, die in directe ver binding staat met de keuken. 23

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1972 | | pagina 23