Hete
bliksem
varié
Macaroni
met
Gelderse worst
Heineken
Hrt svttftt
HciapkeJ
Heineken Heinekoo
Hrhwk'Ii
Hcmeken
Hrl m***! «'Upl
li. iti.-I- '11
IdaMH
heeft betrekking op de manier waarop de consument
wordt benaderd.
De huisvrouw, die zich van nature dagelijks moet bezig
houden met de vraag: „Wat eten wij vandaag?" is daar
door altijd geïnteresseerd in nieuwe eet-ideetjes. Het
nieuwe point of sale-materiaal sluit bij dit gegeven aan
en begeleidt als het ware die huisvrouw bij haar koop
gedrag. Op zichzelf is dat geen nieuwe gedachte, hoewel
in ons land dit principe in de bestaande reclame-uitingen
nagenoeg nog niet is toegepast. Men richtte zich meer
op het verleiden van de klant terwijl nu het begeleiden
meer uitgangspunt is.
Bij het ontwerpen van ons p.o.s.-materiaal voor deze
maand zijn wij dan ook van de produktgerichte benade
ring overgestapt op de servicegerichte benadering van
deze groep consumenten. Op ons verzoek schreef Molen
berg een aantal recepten voor winterschotels die voor
iedere keukenprinses smakelijk, niet duur, eenvoudig te
bereiden en toch net even anders zijn.
Bovendien werd daarbij als voorwaarde gesteld dat alle
benodigde ingrediënten door de winkelier in één massale
display verwerkt zouden kunnen worden. Een gecombi
neerde presentatie van artikelen die bovendien nog in
haakt op actuele omstandigheden heeft immers een
stevige omzettoename tot gevolg!?
De foto's geven u een beeld van de promotionele moge
lijkheden. Het lijkt ons voor u de moeite waard om deze
nieuwe benadering in uw verkoopgesprekken, weekbe
richten of andere communicatiemiddelen met uw afne
mers te bespreken.
En voor de liefhebbers van winterkost onder onze lezers
drukken wij hier de inhoud van de recepten in extenso
af. Een nadere kennismaking daarmee aan tafel kunnen
wij u warm aanbevelen!
4 ons vetspek
3 pond appelen (half zoet, half zuur)
2 uien
1 kilo aardappelen
1 blik witte bonen
kruidnagelpoeder (niet te weinig)
Geschilde aardappelen voor driekwart onder water,
hierop de geschilde appelen in kwarten (zonder
klokhuis) met wat zout 20 minuten koken.
Vetspek in dobbelsteentjes uitbraden. Eruit schep
pen met wat vet. In de rest van het vet de uien
braden. Blik bonen afgieten, uit laten lekken, door
de uien mengen. De aardappelen en appelen iets
afgieten en door de uien en bonen doen. Stam
pen. Kruidnagelpoeder erdoor. Dobbelsteentjes
spek weer opwarmen en heet op het bord.
1 theelepeltje piment
De uien fruiten in boter, gehakt er los bij, plakjes
Gelderse worst en de fijn gesneden paprika, ook
de piment. Macaroni koken, afspoelen en er door
heen mengen.
Op het bord kan er nog wat geraspte kaas over.
Zure uitjes en augurkjes zijn er lekker bij.
Het p.o.s.-materiaal, dat in vierkleurendruk
is uitgevoerd, omvat:
mobile raambiljet krattenkaart
krattenhangers shopperesters folders
met recepten folderzakjes.
1 pond macaroni
1/2 pond gehakt
1 Gelderse worst
1 paprika
2 uien