WINTERSCHOTELS MET HEINEKEN en 4 tips van Henk Molenberg zélf een nieuwe aanpak Capucijners van m'n tante Zuurkool schotel met kerry Voordat u verder leest vragen wij uw aandacht voor de op de volgende pagina's afgedrukte kleurenfoto Alstublieft. Een kijkje in de keuken van een Amsterdams grachtenhuis, waarin maitre de cuisine Henk Molenberg bezig is met het bereiden van een gezellige Hollandse maaltijd. En hoewel u en wij hem beter kennen als to neel- en filmspeler, is ook deze rol hem als het ware op het lijf geschreven. Henk is een dol-enthousiaste doe- het-zelf-kok! Met de uitgave van zijn boek vol smakelijke eet-ideetjes, getiteld „Rommelpotterij of Op Hoop Van Zegen", kwam hij opnieuw in de nationale belangstelling te staan. Dit boekje, (dat hij overigens samen met Ina van Faassen heeft geschreven) is op weg een best-seller te worden! Hobby en populariteit hebben hem óók de hoofdrol be zorgd in een nieuwe en UNIEKE handelsbevordering van Heineken, die in februari van start is gegaan. Dat unieke Hemcf Heineken Heineken Heineken Bier Bier' Bier 2 blikken capucijners 1 pond gehakt 1/2 pond vet spek in dobbelsteentjes 2 of 3 uien 1 rauw) 1 prei 1 dunne prei rauw) 2 paprika's (1 meebakken, 1 rauw) pakje soepgroenten 1 knoflookworstje 1 theelepeltje: kerry, paprikapoeder, gemberpoeder, cayennepeper. Franse mosterd. Doe de spekjes in een grote pan. Zachtjes uit hakken. Haal de dobbelsteentjes spek eruit en iets van het vet. In de rest laat u de gesneden uien, prei en 1 paprika bakken. Doe er de kruiden bij en het gehakt, maak het los met een vork. Als alles lekker gesudderd heeft, het pakje soep groenten erbij. Nog even sudderen. Capucijners in een vergiet, afspoelen en uit laten lekken. Doe ze dan voorzichtig scheppend door het baksel. Het knoflookworstje in plakjes erdoor en de uitge bakken spekjes. Zet op tafel kommetjes rauwe ui, paprika, prei (alles heel fijn gesneden), plakjes zoetzure augurk en zure uitjes. Strooi naar belie ven de rauwe toestandjes over uw bord. 1 pond zuurkool 1 pond zuurkoolspek 1 kilo aardappelen 1 Gelderse worst 1 eiwit wat melk boter 3 theelepeltjes kerry Stukje boter in de pan smelten, daarop het zuur koolspek leggen, met de magere kant naar onde ren, even laten bakken, dan daarop losjes de flink uitgeknepen zuurkool, met een kopje water 1 uur zachtjes koken. Na 3 kwartier het spek eruit halen. Aardappelen koken en luchtig pureren met geklopt eiwit, melk. stukje boter en de kerry. De puree doet u in het midden van een beboterde vuurvaste schaal. Bedek de puree met plakjes Gelderse worst. Hier wat paneermeel over met wat klontjes boter. Rondom de puree de zuurkool bedekt met het spek. Een half uur op de hoogste richel in een hete oven. 12

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1972 | | pagina 12