WINTERSCHOTELS MET
HEINEKEN
en 4 tips van Henk Molenberg
zélf
een nieuwe aanpak
Capucijners
van
m'n tante
Zuurkool
schotel met
kerry
Voordat u verder leest vragen wij uw aandacht voor de
op de volgende pagina's afgedrukte kleurenfoto
Alstublieft. Een kijkje in de keuken van een Amsterdams
grachtenhuis, waarin maitre de cuisine Henk Molenberg
bezig is met het bereiden van een gezellige Hollandse
maaltijd. En hoewel u en wij hem beter kennen als to
neel- en filmspeler, is ook deze rol hem als het ware
op het lijf geschreven. Henk is een dol-enthousiaste doe-
het-zelf-kok!
Met de uitgave van zijn boek vol smakelijke eet-ideetjes,
getiteld „Rommelpotterij of Op Hoop Van Zegen",
kwam hij opnieuw in de nationale belangstelling te staan.
Dit boekje, (dat hij overigens samen met Ina van Faassen
heeft geschreven) is op weg een best-seller te worden!
Hobby en populariteit hebben hem óók de hoofdrol be
zorgd in een nieuwe en UNIEKE handelsbevordering van
Heineken, die in februari van start is gegaan. Dat unieke
Hemcf
Heineken
Heineken
Heineken
Bier
Bier'
Bier
2 blikken capucijners
1 pond gehakt
1/2 pond vet spek in dobbelsteentjes
2 of 3 uien 1 rauw)
1 prei 1 dunne prei rauw)
2 paprika's (1 meebakken, 1 rauw)
pakje soepgroenten
1 knoflookworstje
1 theelepeltje: kerry, paprikapoeder,
gemberpoeder, cayennepeper.
Franse mosterd.
Doe de spekjes in een grote pan. Zachtjes uit
hakken. Haal de dobbelsteentjes spek eruit en iets
van het vet. In de rest laat u de gesneden uien, prei
en 1 paprika bakken. Doe er de kruiden bij en het
gehakt, maak het los met een vork.
Als alles lekker gesudderd heeft, het pakje soep
groenten erbij. Nog even sudderen. Capucijners in
een vergiet, afspoelen en uit laten lekken. Doe ze
dan voorzichtig scheppend door het baksel. Het
knoflookworstje in plakjes erdoor en de uitge
bakken spekjes. Zet op tafel kommetjes rauwe ui,
paprika, prei (alles heel fijn gesneden), plakjes
zoetzure augurk en zure uitjes. Strooi naar belie
ven de rauwe toestandjes over uw bord.
1 pond zuurkool
1 pond zuurkoolspek
1 kilo aardappelen
1 Gelderse worst
1 eiwit
wat melk
boter
3 theelepeltjes kerry
Stukje boter in de pan smelten, daarop het zuur
koolspek leggen, met de magere kant naar onde
ren, even laten bakken, dan daarop losjes de
flink uitgeknepen zuurkool, met een kopje water
1 uur zachtjes koken. Na 3 kwartier het spek
eruit halen. Aardappelen koken en luchtig pureren
met geklopt eiwit, melk. stukje boter en de kerry.
De puree doet u in het midden van een beboterde
vuurvaste schaal. Bedek de puree met plakjes
Gelderse worst. Hier wat paneermeel over met
wat klontjes boter. Rondom de puree de zuurkool
bedekt met het spek. Een half uur op de hoogste
richel in een hete oven.
12