SiSi Cassis VRUMONA INTRODUCEERT MET GROOTSE ACTIE: vernieuwde feit! SiSi Cassis voortaan in de fles zonder klachten feit SiSi Cassis voortaan dubbel gepasteuriseerd DE FEITEN OVER SISI CASSIS De verkoop van kwaliteitsvruchtenli monades vertoont een opmerkelijke groei. De actieve grossiers zowel als de detaillisten zullen met dit belang rijke feit bij de bepaling van het fris- dranken-assortiment terdege rekening moeten houden. Want meer dan de helft van de frisdranken-verkoop gaat naar de vruchtenlimonades. Een groei-element van grote invloed in de ze markt is de smaak Cassis, ofwel zwarte bessenlimonade. De Cassis-markt wordt snel groter. Steeds meer gezinnen drinken Cassis. In twee jaar tijd steeg het aantal con sumenten liefst met maar 19%, zodat eind 1970 ruim 28% van de Neder landse gezinnen regelmatig Cassis consumeerde. Momenteel is het al 31% en deze gunstige ontwikkeling zet zich duidelijk voort. Cassis ver overt een sterke positie in de vruch- tenlimonademarkt en in de vraag naar deze specifieke drank manifesteert zich bovendien een sterke voorkeur (70-75%) voor het merkartikel. Uit een recent marktonderzoek blijkt bovendien, dat Cassis ook steeds meer door kinderen gedronken wordt, wat de consumptie per gezin nog eens extra doet toenemen. Het merk SiSi Cassis speelt daarbij een grote rol, gezien de aantrekkingskracht van SiSi Cassis op kinderen. In het frisdrankenassortiment van vandaag mag SiSi Cassis niet ont breken. SiSi Cassis verdient ten volle zijn plaats in de zich sterk uitbrei dende Cassis-markt. In het verleden heerste over de kwa liteit van Cassis nogal ontevreden heid. Cassis is een kwetsbaar natuur- produkt en gaf bij de produktie af wijkingen in kwaliteit te zien. Voor Vrumona een reden om SiSi Cassis totaal te vernieuwen. Dat betekent dat het topduo, fles plus dop, borg staat voor een inhoud zonder klachten. De grote voordelen zijn dat de smaak volkomen behou den blijft tot de laatste druppel, geen koolzuur kan ontsnappen, geen lek kage meer kan voorkomen en dat geen bederf van het produkt kan plaatsvinden doordat het aan de lucht is blootgesteld. Erg belangrijk voor een kwetsbaar produkt als Cassis. Bij het ingebruiknemen van de nieu we fles werden gelijktijdig sterk ver beterde produktiemethoden mogelijk. Vrumona nam geheel nieuwe appa ratuur voor kwaliteitsbeheersing en kwaliteitscontrole in gebruik. De nieuwe produktiemethoden garande ren honderd procent steriel afvullen van SiSi Cassis. En het belangrijkste is dat SiSi Cassis nu dubbel gepasteu riseerd kan worden, want de nieuwe SV-1000 fles gaat met zijn aluminium dop afgevuld en afgesloten probleem loos door een napasteurisatietunnel (temperatuur van 80°C). Stuk voor stuk grote pluspunten voor een kwets baar produkt als Cassis. 6

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1971 | | pagina 6