Veel ruimte om snel en efficiënt te kunnen werken. dateert reeds van 1904, toen op 27 april de eerste aflevering, groot 977 liter, geboekstaafd werd. Tot vorig jaar was het bedrijf op drie plaatsen midden in de stad Apeldoorn gevestigd. Deze situatie veroorzaakte vele, steeds terugkerende problemen. Daaraan is nu een einde gekomen met de ingebruikneming van het nieu we pand, dat, gelegen aan de ingang van het industrieterrein, over goede in- en uitvalswegen beschikt. De oppervlakte van het terrein be draagt 6175 m2, terwijl men een optie heeft op nog eens 2000 m2. Het ma- Links: Het magazijn op de dag van de offi ciële opening. Rechts: Op de achtergrond de gedeeltelijke zolderverdieping. Daaronder bevindt zich de ruimte waar de eigen limonade gemaakt wordt. per dag tientallen tonnen worden om gezet. Het verzorgingsgebied ligt in en rond Apeldoorn en heeft een straal van ongeveer 25 kilometer. Bij een nadere beschouwing van de manier van werken, zowel in en bui ten het magazijn als op administratief gebied, valt het op dat de heren Vis ser, senior en junior, zo hun eigen gedachten daarover hebben. Gedach ten, gebaseerd niet alleen op de reeds wat bijzonder sterk tot uitdrukking komt op kantoor, waar met een mini mum aan papier de zaken als factu reren, debiteurenadministratie, dag en omzetoverzichten en dergelijke in een handomdraai worden uitgevoerd. Een elektronische factureermachine biedt hierbij de onmisbare helpende hand. De kantoorbezetting is (slechts) vier man sterk, er is één vertegen woordiger, terwijl het magazijn en de gazijn is 1300 m2 groot met een aparte aanbouw van 285 m2. De twee aluminium deuren zijn rijkelijk van plexiglas voorzien, zodat een maxi mum aan licht het magazijn kan bin nentreden. De vloer is uitgevoerd in zichzelf vastzettende betonklinkers. Zoals gebruikelijk bevinden de kan toren, de kantine en dergelijke zich boven. Het expeditiekantoor is ech ter op de begane grond gevestigd. Van daaruit heeft men een goed uit zicht op dat wat zich binnen en bui ten het magazijn afspeelt. Verder is er beganegronds een ruimte voor de los se flessen gedistilleerd. De volle do zen, onder accijns, zijn in een aparte ruimte opgeslagen. Men beschikt over een eigen garage, waar in de toekomst het meest voorkomende on derhoud verricht zal worden. Dran kenhandel Visser opereert met vijf bedrijfswagens (van verschillende grootte) en één heftruck, waarmee opgedane ervaringen, maar ook en vooral gedachten, gericht op zo effi ciënt en rationeel mogelijk werken, met in alles een uitstekende voorbe reiding. En vooral niets te veel doen, vrachtauto's door in totaal acht per soneelsleden (binnenkort negen) be mand worden. Het laden en lossen van de eigen vrachtwagens wordt met de hand uit- De plaquette, een zo genoemde timmerlje. 18

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1971 | | pagina 18