MARINECAFE „TIJDVERDRIJF" DEN HELDER „THE PADDOCK", AMSTERDAM FRANS OTTENSTADION, AMSTERDAM I!SSSSiW om diners ook voor grote gezelschappen te verzorgen. Het café maakt een sportieve indruk, zodat de bezoeker zich er direct thuisvoelt. Zeer zeker is dit het geval aan de bar. In het restaurant zelf is plaats voor 115 mensen, waar van 22 aan bar/buffet. De inrichting van het restaurant en de keuken werden verzorgd door het Heineken bouw bureau. De nieuwe Paddock is gevestigd in een geheel gerestau reerd, historisch pand met een typisch Amsterdams ge veltje in de Korte Leidsedwarsstraat en is ingericht als avondzaak, open van acht uur 's avonds tot twee uur 's nachts. Deze nieuwe zaak bestaat uit een bar in het souterrain en een kleine intieme grillbar op de begane grond. De indeling van de bar moest worden aangepast aan het diepe en smalle pand, zodat hierin slechts plaats was voor een lange bar met krukken. Het interieur is een heel apart ontwerp van horizontaal en verticaal geplaatste delen grenenhout, donker gebeitst en gespijkerd met smeedijzeren spijkers. Daarboven is de wand bekleed met textiel van een Schotse ruit, terwijl de zittingen van de barkrukken eveneens van dezelfde stof werden voorzien. Tegen de achterwand is in Vanuit het restaurant van het Frans Ottenstadion heeft men een fraai uitzicht op de overdekte banen. De bar in het souterrain van The Paddock. schuine stand een spiegel geplaatst waarvan een heel spe ciaal effect uitgaat. In deze bar kunnen 25 bezoekers plaatsnemen. Op de begane grond bevindt zich de reeds eerder genoemde grill- bar, een onmisbaar element in dit bedrijf, waar de nachte lijke bezoekers zich van kleine smakelijke snacks kunnen voorzien. In deze grillbar zijn 19 zitplaatsen. Dit trefpunt van de marine was vóór de renovatie zodanig in de vergetelheid geraakt dat de commissie van beheer zich genoodzaakt zag op korte termijn iets te ondernemen. Mede vooral om sociale redenen was het zeer gewenst dit centrum weer in de belangstelling te brengen. Algemeen was men ervan overtuigd dat het bestaande ver blijf niet meer voldeed aan de eisen van een gezelligheids centrum. Met name was dit het geval bij het zeer ver ouderde interieur van het grote café. Een ontwerp voor een nieuwe inrichting was geen eenvoudige zaak omdat niet alleen gelet moest worden op de nieuwe indeling, maar Het Frans Ottenstadion te Amsterdam, vlak bij het Olym pisch Stadion, heeft een accommodatie van in totaal 22 ten nisbanen, waarvan 3 stuks in een ruime overdekte hal. Het ligt in de bedoeling in de toekomst belangrijke internatio nale wedstrijden in deze overdekte hal te houden. Het sportcomplex is tevens geschikt voor andere sporten, zo als badminton, volleybal, basketbal, zaalhandbal, zaalvoet bal, zaalhockey, tafeltennis en boksen. De overdekte hal kan met tribunes worden uitgerust. Het restaurant met terrassen bevindt zich tussen de hal en de buitenbanen. Vanuit het restaurant hebben de bezoekers door middel van brede ramen een uitzicht op de banen van de overdekte hal, terwijl het ruime terras dat recht streeks aansluit op het restaurant een overzicht geeft op de buitenbanen. De bar en uitgifte staan in direct contact met de keuken. Beiden liggen centraal ten opzichte van het restaurant en de terrassen. De ruime keuken is geschikt Na de modernisering noodt het marinecafé Tijdverdrijf weer alleszins tot het (aangenaam) verdrijven van de tijd. ook omdat het interieur diende te worden afgestemd op de toch wel heel eigen categorie bezoekers. Om het interieur wat te verkleinen werden boxen geformeerd met lage muurtjes van metselwerk, zodat daarin kleine gezelschap- 28

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1971 | | pagina 32