SPORT- EN TENTOONSTELLINGSCOMPLEX AHOY', ROTTERDAM Dit is de tweede aflevering van de rubriek Leven in de bouwerij. Daarin wordt, zoals in een van onze vorige uitgaven was vermeld, aandacht besteed aan dat bouw- nieuws, dat voor u en uw relaties interessant en van belang kan zijn. Meermalen wordt de vraag gesteld, of het niet mogelijk is een aantal standaardtypen en -systemen van ho recabedrijven samen te stellen, waar door het geven van adviezen zou kun nen worden vereenvoudigd. Natuurlijk is het zo, dat bepaalde ty pen en systemen regelmatig voorko men. Maar niettemin zijn er in elk advies zoveel subjectieve factoren, dat het eenvoudig niet mogelijk is, met kant en klare standaardoplossingen te werken. Zo is bijvoorbeeld de situering altijd weer verschillend, variërend van drukke winkelstraat tot rustig recrea tiegebied en van nieuwe buitenwijk tot belangrijke rijksweg. Daardoor zal het type zaak ook vrij wel nooit gelijk kunnen zijn en zal gekozen moeten worden tussen cafe taria en snackbar, dorpscafé en res taurant, bierhal en bistro: En ook het systeem van bereiding en uitgifte zal in het ene geval nog ver antwoord traditioneel kunnen zijn en op de andere plaats beslist en uitslui tend modern moeten worden, zodat we ook vandaag nog het conserva tieve drankenbuffet zullen toepassen maar in meerdere mate ook de goed geoutilleerde afwerkkeuken en het volgens de eisen ingerichte zelfbe dieningsbuffet. Bovendien zal nu eens de indeling aan geen enkele grens gebonden zijn en dan weer in minimum-afmetingen moeten worden samengeperst. Soms heeft de grondprijs vrijwel geen in vloed op de investering, maar het komt ook voor dat elke vierkante meter duizenden guldens kost. En los van dit alles zal de sfeer voor het ene geval niet modern genoeg kunnen zijn en voor het volgende moeten worden aangepast aan het monument waarin het bedrijf zal wor den gevestigd. Iets van deze verscheidenheid zult u ervaren, wanneer wij u in dit nummer meenemen van het A hoy'-complex naar een historisch pand in Amster dam en van het tennis-stadion naar het marine-café in Den Helder of naar de oude Waag in Leeuwarden. Wij herhalen nog eens, dat u voor inlichtingen terecht kunt bij het be trokken Gewestelijk Verkoopkantoor. De voornaamste onderdelen van dit complex, in zijn soort het grootste in Nederland, hebben wij in het september nummer van Het Meest Getapt reeds tamelijk uitvoerig belicht. Verder is na de opening van het sportpaleis op 15 januari in allerlei publiciteitsmedia ruimschoots aandacht aan dit stadion en de rest van het geweldige complex geschonken. De luchtfoto op deze pagina geeft een goede indruk van het geheel. De andere foto biedt u een kijkje in de keuken van het restaurant. Deze keuken heeft een capaciteit van 250 warme maaltijden, direct van het for nuis, per uur. De uitgiftebalie (self-service), 20 meter lang, is in twee gedeelten te gebruiken. De keuken, die ruim 200 m2 groot is, beschikt verder ruimschoots over de moge lijkheid koude gerechten voor te bereiden, niet alleen voor het restaurant, maar ook voor de overige buffetten in het het complex. Links: Overzicht van het Ahoy'complex. Tussen de tentoonstellinghallen (voorgrond) en het sport paleis (midden) bevindt zich het circulatorium, waarin o.m. restaurant en keuken zijn onderge bracht. Op de achtergrond het openluchtzwem bad. (Foto Regio Pers Rotterdam). Kijkje in de keuken. 27

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1971 | | pagina 31