Kerncijfers Leeftijdsopbouw personeelsbestand naar salarisgroepen 1990 1989 Overzicht verzuim door ziekte en ongevallen Salarisgroep 2 3 4 5 6 7 2 t/m 7 10t/m 17 20 en hoger Totaal Totaal Aantal Aantal Aantal Aantal Aanta I Aantal t/m 20 jaar 2 10 4 0 0 0 16 0.4 0 0.0 0 0.0 16 0.3 6 0.4 21 t/m 25 jaar 10 55 69 84 30 20 268 6.9 18 2.5 0 0.0 286 5.5 343 7.7 26 t/m 30 jaar 13 102 167 133 87 61 563 14.5 96 13.3 44 7.1 703 13.5 771 14.9 31 t/m 35 jaar 25 100 223 135 128 68 679 17.6 101 14.0 93 14.9 873 16.7 896 17.3 36 t/m 40 jaar 11 99 243 100 120 78 651 16.8 121 16.7 95 15.2 867 16.6 881 16.3 Totaal t/m 40 j. 61 366 706 452 365 227 2177 56.2 336 46.5 232 37.2 2745 52.6 2897 56.6 41 t/m 45 jaar 10 102 230 97 141 89 669 17.4 124 17.1 124 19.8 917 17.6 913 16.2 46 t/m 50 jaar 2 94 154 71 84 56 461 11.9 112 15.5 106 17.0 679 13.0 671 11.7 51 t/m 55 jaar 5 93 135 47 61 44 385 9.9 86 11.9 98 15.7 569 10.9 560 9.6 56 t/m 60 jaar 4 40 59 23 24 23 173 4.5 59 8.2 59 9.5 291 5.6 298 5.6 61 jaar en ouder 0 0 2 1 1 1 5 0.1 6 0.8 5 0.8 16 0.3 21 0.3 Totaal 82 695 1286 691 676 440 3870 100.0 723 100.0 624 100.0 5217 100.0 5360 100.0 Grote verschuivingen in de verhoudingen leeftijdsklassen salarisgroepen kwamen in 1990 niet voor. Verzuimpercentage Gemiddelde verzuim- Aantal meldingen per duur per geval 100 werknemers 1990 1989 1990 1989 1990 1989 Produktie 's-Hertogenbosch 9.3 8.2 12.1 10.4 200 202 Zoeterwoude 8.8 8.5 13.9 12.0 166 184 Bunnik 9.2 8.6 13.1 12.7 182 176 Totaal produktie 9.1 8.3 13.0 11.3 182 191 Niet produktie Amsterdam 4.0 4.6 7.3 8.9 144 134 's-Hertogenbosch 8.4 9.1 15.8 15.6 138 151 Zoeterwoude 4.7 4.6 9.2 8.2 133 144 Rotterdam 5.6 4.2 9.6 5.3 153 207 Bunnik 2.6 4.6 5.0 9.5 133 127 Sub totaal niet Produktie 4.6 4.8 8.8 8.6 136 144 Horecagebieden incl. HTD regio 5.7 7.8 9.2 12.1 160 167 Totaal niet Produktie 5.0 5.8 9.0 9.9 144 152 Totaal generaal 7.1 7.1 11.3 10.7 164 172 Het verzuimpercentage bij Heineken (7.1 is in 1990 gelijk gebleven aan dat van 1989. Het landelijk verzuimpercentage voor 1990 was 6.8 (1989 ook 6.8 Heineken zit 0.3 boven dit landelijk cijfer. Het ziekteverzuimpercentage in de produktiesector is ten opzichte van 1989 gestegen van 8.3 tot 9.1 In de niet-produktiesector daalde het percentage van 5.8 tot 5.0 Met name in de Horecagebieden daalde het verzuim scherp. De gemiddelde verzuimduur steeg in de produktiesektor maar nam in de niet-produktiesector af. Door de stijging bij produktie steeg de gemiddelde verzuimduur per ziektegeval van 10.7 dagen tot 11.3 dagen. Het aantal meldingen per 100 werknemers is zowel in de produktie als in de niet-produktiesector afgenomen. 28

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Sociaal Jaarverslag | 1990 | | pagina 30