Verslag Arbeidsomstandigheden
Aan ons vaak de vraag: "Kunnen
jullie mij misschien helpen"
"Wij werken altijd in het belang van
de klant.Een uitspraak van Henk
Schoenmaker die samen metz'n col
lega's overal in het land economi
sche adviezen geeft aan horeca
ondernemers. Een service van de
Heineken Brouwerijen die recht
streeks te maken heeft met onze
commerciële activiteiten in de markt.
"We zijn de wegbereiders voor de
commerciële mensen,aldus
Schoenmaker. "Wij bespreken met
een relatie een nieuw project, of lich
ten zijn bestaande horecagelegen
heid door. Het hele financieel-econo-
mische traject, van formulebepaling,
via assortiment en prijsstelling, tot
doelgroepbepaling en lastenbereke-
ning. Als een horeca-ondernemer
nieuwe plannen heeft en daarvoor
onze hulp inroept, dan moet hij snel
duidelijkheid krijgen over de haal
baarheid. Hij heeft er niets aan als
zijn plannen in werkelijkheid ontspo
ren. Ook Heineken is niet gebaat met
een ondernemer die financieel in de
fout gaat en het niet meer kan bol
werken. De horecaondernemer zelf
denkt al snel dat de bomen tot in de
hemel groeien. Commercie ziet vaak
al het aantal hectoliters vloeien. En
wij, de mensen uit de economische
hoek, moeten dan soms, hoe com
mercieel gericht we ook zijn, een
domper op de toekomstige vreugde
zetten. Maar gelukkig kunnen we
heel vaak positief adviseren.
"We zijn in de eerste plaats relatie-
gericht, niet produkt-gericht. We stel
len onze kennis van de horeca-bran-
che ter beschikking aan onze klan
ten. Soms komt iemand met een
concreet plan, maar veelal wordt
gezegd: "Ik wil uitbreiden, ik wil iets
anders, maar ik weet niet wat en hoe.
Kunnen jullie helpen?" Vandaar dat
we veel - en prettig - samenwerken
met het Bouwadviesbureau. "We zijn
misschien niet de brouwerij die
onmiddellijk met de geldbundel rin
kelt, wij richten ons in de eerste
plaats op service. Onze kracht is de
kennis die we in huis hebben en die
we graag aan de horeca ter beschik
king stellen. Dat moeten we verko
pen, daar moeten we op hameren.
Beleid
Uitgangspunt van het beleid ten aan
zien van de arbeidsomstandigheden
van de werknemers is de intentie
verklaring van Heineken Nederlands
Beheer B.V. van 18 augustus 1986.
Hierin is het beleid voor het verbete
ren van veiligheid, gezondheid en
welzijn vastgelegd.
Uitvoering
Doordat er grote verschillen tussen
de vestigingen ten aanzien van het
verbeteren van de veiligheid zijn, zal
ook van geval tot geval het beleid
anders zijn. Onderlinge vergelijkin
gen tussen de vestigingen hebben
daardoor een zeer beperkte waarde.
Het is mogelijk dat het aantal onge
vallen is toegenomen terwijl de
gemiddelde verzuimduur is gedaald.
Dit duidt op meer ongevallen die
echter minder ernstig waren. Een
trendmatige vergelijking over de
jaren heen per vestiging heeft echter
wel degelijk zin. Hiertoe verwijzen wij
naar de tabel 'Ongevallenoverzicht
1988'.
Ook het afgelopen jaar is in overleg
met werknemers en bedrijfsleiding
(en gesteund door de deskundige
inbreng van de veiligheidsfunctiona
ris) een aantal verbeteringen uitge
voerd. De belangrijkste verbeterin
gen die genoemd kunnen worden
zijn:
- uitbreiding verwarming/ventilatie
en installatie tochtdeuren verpak
kingsafdelingen.
- installatie van drukloze flessenin-
voegers t.b.v. reduktie van het
geluid.
- geluidsomkastingen etiketteerma
chines.
- tegelen van vloeren t.b.v. anti-slip.
- cabines met verwarming voor vork
heftrucks.
- nieuwe chemicaliën-opslagruimte
- nieuwe ruimte kwaliteitsdienst
brouwen
- apparatuur voor koolzuurdetectie
in lagerkelders
- aanpassen laaddocks voor laden
containers vanuit loods.
- in incidentele gevallen aanpassin
gen van brandweerploegen en
calamiteitenplan.
Veiligheidsronden
Veiligheidsronden hebben op regel
matige tijden plaats. Eventueel
geconstateerde tekortkomingen
worden gemeld aan de afdelingschef
en vervolgens wordt door hem actie
ondernomen. Veelal hebben de
acties te maken met orde en netheid
die vele kleinere ongevallen tot
gevolg hebben (snijwonden/verstui-
ken).
30