Heineken Nederland B.V. In 1987 hebben de besprekingen met de VGW-com- missie (Veiligheid, Gezondheid en Welzijn) van de OR er mede toe geleid dat de arbeidsomstandigheden bij de staart van colonne III worden verbeterd. De bege leidingscommissie voor de vier-ploegendienst heeft de evaluatie van het vier-ploegendienstrooster ver zorgd in samenwerking met de afdeling Personeelsza ken. Het huidige rooster is definitief verkozen. Opleidingen Het opleidingsbeleid is in het afgelopen jaar verder uitgewerkt en een gevolg hiervan is dat naast functie gerichte opleidingen meer aandacht besteed gaat worden aan trainingen op managementgebied. Door een gerichte samenwerking van de verschillende af delingen opleidingen uit de produktie-afdelingen en personeelszaken is een algemene basiscursus opge zet. Deze basiscursus wordt intern verzorgd en is een vooropleiding voor het normale beroepsonderwijs in de procesindustrie zoals de VAPRO. Voor sommige medewerkers zal deze basiscursus voorafgegaan worden door een cursus Nederlands. In het kader van de technische- en technologische ontwikkelingen binnen de brouwerij werd veel aan dacht besteed aan bijscholingscursussen van produk- tie-operators en medewerkers uit de technische dien sten. Eveneens is meer aandacht besteed aan de commu nicatieve- en sociale vaardigheden van het midden kader. Kwaliteit, dat is iets prettigs waar je aan terugdenkt. De zorg voor de kwaliteit staat bij een afdeling Brouwen ui teraard voorop. Dat is nu zo, maar dat is altijd al zo geweest. Alleen is de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit anders komen te liggen. De heer G.A. van Hartevelt, wachtchef van de afdeling Brouwen in Zoeterwoude, vertelt wat er veran derd is. "Vroeger werd de kwaliteit door de Bedrijfstechnologische Dienst gecontroleerd. Nu voeren we de meeste kwaliteits controles zelf uit. Daar waren we in het begin niet aan ge wend; dat vonden we knap lastig. Vroeger konden we de kwaliteit ook niet controleren, omdat we daarvoor de hulp middelen niet hadden. We zijn nu daarvoor opgeleid en hebben de meetapparatuur gekregen om zelf te meten of het brouwsel binnen de kwali teitsnormen blijft. Wij grijpen nu zelf in als er iets fout dreigt te gaan", aldus Van Hartevelt. "We hebben eigenlijk maar één klant, en die zit aan de andere kant van de Weipoortse Vliet: de bottelarij. Daar moet doorgewerkt kunnen worden, iets waar wij voor kunnen zorgen. Het gebeurt heus wel eens dat de bottelarij stilstaat, maar wij doen alles om aan de vtaag te voldoen. En dat kost soms heel wat inspanning en creativiteit. Ja, helaas wordt er wel eens langs elkaar heen gewerkt. We zijn in korte tijd sterk gegroeid. We zijn per ploeg van 5 men sen tien jaar geleden nu uitgegroeid tot 25 medewerkers. Kwaliteit is ook durven zeggen dat iets fout is gegaan en dat het beter kan. Het werkoverleg verloopt prima, mensen we ten veel meer dan vroeger waar ze over praten. Maar laten we alstublieft niet te veel gaan vergaderen; dat ligt ons brou wers niet zo goed: we zijn werkers, geen vergaderdieren Wat mij irriteert? Mensen die niet weten waarover ze praten, die zonder verstand van zaken meepraten over het werk. Het zou de kwaliteit alleen maar ten goede komen als de fil terman weet tegen welke problemen bijvoorbeeld de vuiler aanloopt. Dat, als het C02 (koolzuur) gehalte te hoog is, de vuiler in de problemen komt. Maar omgekeerd trouwens ook: de man in de bottelarij moet beter weten wat hier ge beurt, waar de moeilijkheden zitten. Maar ook een planner, iemand van het bedrijfsbureau zou veel beter op de hoogte moeten zijn van ons werk. Dan kunnen we samen de klus veel beter klaren. En wat ons produkt betreft: we doen er alles aan om het constant van hoge kwaliteit te laten zijn. Soms is dat best moeilijk. Bier is een natuurprodukt, en met de grondstoffen heb je te maken met slechte zomers en minder goede oogsten. We werken hier met zeer gemotiveerde mensen, die zich helemaal Hei neken voelen, ledereen is er toch trots op hier te werken? Waar je ook komt, iedereen, elke buitenstaander denkt posi tief over Heineken. Het is toch heerlijk om zo'n produkt te maken? Voor mij is kwaliteit iets waar je met prettige herinneringen aan terug denkt. Of het nu een vakantie is, een leuke feestavond of een lekker glaasje Heineken I

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Sociaal Jaarverslag | 1987 | | pagina 29