Sociaal Jaarverslag 1987 Centrale Training en Vorming De vraag naar opleidingsprogramma's en cursussen bleef gehandhaafd op het hoge niveau van voorgaan de jaren. Met name opleidingen op het terrein van management- en sociale vaardigheden en informati seringscursussen stonden in de belangstelling. Op de volgende gebieden vonden interne opleidings activiteiten plaats: Management- en sociale vaardigheden - Tweemaal vond de Basis Management Leergang (BML) plaats. In totaal 33 jonge leidinggevenden op h.b.o.- en academisch niveau namen hieraan deel. - Er werd een nieuwe cursus voor groepsleiders op gezet: de Training Operationeel en Effectief Leiding geven (TOEL). Deze training is bestemd voor groepsleiders in onze totale organisatie die kortge leden in hun funktie werden aangesteld. Het pro gramma werd tweemaal uitgevoerd met 22 deelne mers. - De Centrale Heineken Management Cursus telde 20 cursisten. - Aan de trainingen Adviesvaardigheden namen 57 HTB consultants, PD.-medewerkers, informatie managers en medewerkers van het Bouwbureau deel. Deze training is van groot nut voor functiona rissen van wie de taak voor het grootste deel uit ad vieswerk bestaat. - Voor de eerste maal vond een training Onder handelen plaats met 12 deelnemers. - Nieuw is de cursus Beoordelingsgesprekken. - 60 medewerkers volgden het Vogelvluchtprogram ma. Commerciële opleidingen - Voor horecavertegenwoordigers werd een Bier cursus ontwikkeld. Deze cursus moet kennis en inzicht in het produkt en het produktieproces ver groten. Zij bestaat uit een theoretisch deel en een vijfdaagse praktijkoriëntatie in de brouwerij in Den Bosch. Een eerste groep van 21 vertegenwoordi gers volgde dit programma. De Basisopleiding Ho- recavertegenwoordiger werd gevolgd door 22 aan staande vertegenwoordigers. - Voor meer ervaren vertegenwoordigers vond de cursus Positionering van de Horecavertegenwoor- diger plaats. - - Voor chauffeurs en bijrijders uit het horecagebied Noord-Holland werd een cursus Communicatieve Vaardigheden opgezet. De uitvoering is succesvol verlopen, wat er waarschijnlijk toe zal leiden dat deze cursus ook in andere horecagebieden wordt georganiseerd. Produktie-technische opleidingen - Een belangrijke activiteit die plaats vond was de overgang van de kadertrainingen van de brouwerij Amsterdam naar de brouwerij Den Bosch. - De belangrijkste kadertrainingen waren: Algemene brouwkennis: 62 deelnemers aan het A1 en het A3 programma en 24 deelnemers aan de Brouwcursus - De cursus Brouwen voor niet-Brouwers telde 14 cursisten. - In samenwerking met Technische Opleidingen HTB werd een nieuwe opzet gemaakt voor de opleiding van technische trainees. Eén van de onderdelen hiervan is dat medewerkers, voordat ze naar het buitenland uitgezonden worden, gedurende enkele jaren een 'leerfunktie' in Nederland vervullen. Informatiseringsopleidingen - Het toenemend PC.-gebruik in de onderneming veroorzaakt een grote vraag naar opleidingen op dit gebied. Ruim 600 personeelsleden volgden een cursus. - Aan de cursussen Algemene Oriëntatie Informati sering (AOI), Samenwerken Met Computers (SMC) en Oriëntatie Persoonlijk Computergebruik (OPC) namen respectievelijk 144, 32 en 260 personeels leden deel. - Voor het hoger management vonden drie semi nars Informatiemanagement plaats. Het totale aantal deelnemers aan door CTV intern georganiseerde cursussen was ruim 1400. Hiermee waren bijna 4400 cursusdagen gemoeid. Via CTV werd daarnaast voor 1320 personeelsleden een externe cursus-aanmelding verzorgd.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Sociaal Jaarverslag | 1987 | | pagina 10