Kerncijfers
Overzicht verzuim door ziekte en ongevallen
Verzuimpercentage
Gemiddelde verzuim-
duurpergeval
Aantal meldingen per
100 werknemers
1986
1985
1986
1985
1986
1985
Produktie
Amsterdam
's-Hertogenbosch
Zoeterwoude
Bunnik
Zoetermeer/Leeuwarden
11,8
10,7
7.1
9,4
7.2
11,3
10,0
8,5
8,7
6,1
14,1
13,1
9,2
10,9
10,5
14,6
12,5
9,7
9,6
9,6
217
213
203
219
180
203
210
228
234
168
Totaal produktie
9,1
9,2
11,4
11,1
208
218
Niet-Droduktie
Amsterdam
's-Hertogenbosch
Zoeterwoude
Rotterdam
Bunnik
Zoetermeer/Leeuwarden
4,5
6,2
3,7
4,2
4.5
3.6
4,8
6,6
3,4
5,6
5,3
5,0
7.3
7.4
6.3
5.4
6,7
7,0
7.5
7.6
5,9
7,0
8,2
9,9
160
219
151
244
172
135
166
225
151
208
170
132
Sub-totaal Niet-produktie
4,0
4,1
6,6
6,7
159
161
Horecagebieden
7,4
8,1
10,9
12,3
178
172
Totaal Niet-produktie
5,2
5,6
8,2
8,8
165
165
Totaal Generaal
7,3
7,6
10,1
10,2
189
194
Het verzuimpercentage bij Heineken daalde van 7,6 in 1985 tot 7,3 in 1986. Het landelijk gemiddelde bleef in 1986 6,9%.
In de produktie liep het verzuimpercentage met 0,1 terug tot 9,1. Opmerkelijk is dat deze daling geheel voor rekening
komt van de vestiging Zoeterwoude. Bij alle overige produktievestigingen was in 1986 sprake van een veelal aanzienlijke
stijging van het verzuimpercentage. In de niet-produktiesector daalde het cijfer van 5,6 in 1985 tot 5,2 in 1986.
De gemiddelde verzuimduur steeg in de produktie, maar door een grotere daling in de niet-produktiesector is het gemiddelde
voor de gehele onderneming teruggelopen van 10,2 dagen in 1985 naar 10,1 in 1986. Het landelijke cijfer daalde van 14,1 in
1985 tot 13,7 dagen in 1986.
Het gemiddeld aantal meldingen liep in de produktie terug en bleef in de niet-produktiesector steken op hetzelfde cijfer
als in 1985.