r) opleidingen Informatie werd gegeven over een veelheid van onderwerpen, waaron der enkele die meerdere keren wer den besproken, zoals de produktiere- sultaten, energiebesparing, het pro ject warmtekrachtinstallatie, de afval waterzuiveringsinstallatie, afwikkeling ideeën en bedrijfsongevallen. Commercie Bier opleidingen De taak/relatietrainingen voor mana gementteams werden in 1984 afge sloten met een training voor het managementteam Commercie Bier. Binnen de Horeca-organisatie wer den trainingen georganiseerd voor de rayonteams (rayonleiders en verte genwoordigers). Tevens werd het pro ject Praktijkgerichte Opleidingen voor de medewerkers van de Horeca Tap Service uitgevoerd. Het belangrijkste aspect van beide opleidingen is, dat de chef zelf met behulp van hem aan gereikte middelen deze opleidingen verzorgt. ondernemingsraad ondernemingsraad innen het streven om alle me- dewerkersgeschiktte maken en te hou den voorde uitoefening vanhun functies, vormen de verschillende opleidingen belangrijke hulpmiddelen. Het aantal opleidingen dat buiten de onderne ming plaatsvindt, is talrijk. Daarnaast worden ook intern opleidingen gege ven. De belangrijkste daarvan vinden in de afdelingen plaats. Alle grote afdelingen beschikken over mede werkers die de functiegerichte oplei dingen verzorgen. De 210 medewerkers in het CAO- gebied, die in 1984 een externe oplei ding volgden, zijn veelal hiertoe over gegaan, nadat was vastgesteld dat de voor de uit te voeren functie beno digde kennis niet, of in onvoldoende mate, intern kon worden opgedaan. met betrekking tot vier-ploegen- en volcontinudienstroosters; - het volcontinudienstrooster per 1 januari 1985; - de procedures rond de vaststelling van IIV2 ATV-dagen in 1985; - de verplichting om bij bepaalde werkomstandigheden veiligheids handschoenen te dragen; - de uitvoering van werkoverleg; - de instelling van het overleg tussen management en de O.R.-commissie voor veiligheid, gezondheid en wel zijn; - ploegenroosterwijziging in de bedrijfskantine. Positief advies werd uitgebracht met betrekking tot voorgenomen beslui ten ten aanzien van: - de reorganisatie van de dienst Finan ciën EFI van Heineken Nederland B.V.; - investeringen 1985; - de benoeming van de heer A. Oostra tot Algemeen Directeur van Heineken Nederland B.V. In 1984 vonden zeven overlegverga deringen plaats; zes ervan volgens het afgesproken vergaderrooster en één extra overlegvergadering in novem ber. In deze laatste vergadering kwa men aan de orde de investeringsplan nen voor 1985 en de realisatie van de ATV in 1985. De ondernemingsraad gaf zijn instem ming aan de navolgende voorstellen: - de procedure om 2 resterende ATV- dagen in 1984, individueel vastte stellen; - de procedures inzake de enquêtes Met de Ondernemingsraad-Horeca- gebieden is in een goede sfeer over leg gepleegd over een groot aantal zaken. In samenwerking met de V.G.W.-commissie van de raad werd een aanzet gegeven tot het ontwikke len van een veiligheidsbeleid binnen de Horecagebieden. Overeenstem ming werd bereikt over onder andere de arbeidstijdverkorting binnen de Horecagebieden voor het jaar 1985 en het organisatieplan Horecagebieden. horeca-organisatie kwaliteit van de verkooporganisatie; - grotere flexibiliteit en slagvaardig heid; - zichtbaar maken van prestaties; - rationalisering. De voorgestane wijzigingen, die gefa seerd zullen worden ingevoerd, betreffen voornamelijk een hergroe pering van de taken van de vertegen woordigers en een wijziging in de organisatie van de verkoopleiding. Naast trainings- en vormingsactivitei ten zal de nagestreefde kwaliteitsver betering gerealiseerd moeten wor den door het aantrekken van een aan tal goed gekwalificeerde vertegen woordigers. Over dit landelijk organisatieplan, dat uitvoerig in de Horecagebieden met de belanghebbenden is besproken, heeft de Ondernemingsraad-Horeca- gebieden na een zorgvuldige behan deling, een positief advies uitge bracht. Eind 1984 zijn de wervingsac tiviteiten voor de eerste groep nieuwe vertegenwoordigers afgerond. In samenspraak tussen het verantwoor delijk management en CTV werd een opleidingsplan voor deze nieuwe medewerkers uitgewerkt. Op basis van de beleidsnota Horeca 1983/1984 vond in het verslagjaar een evaluatie van de Horeca (ver koopsorganisatie plaats, leder Hore- cagebied diende een organisatieplan in. Op grond van deze 'gebiedsplan- nen' werd vervolgens het landelijk organisatieplan Horecagebieden opgesteld. De belangrijkste elementen in dit plan zijn: - handhaving c.q. verbetering van de D

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Sociaal Jaarverslag | 1984 | | pagina 17