Produktie bier/ Amsterdam O 15 A «4* 1 Heineken Nederland BV Cursus Hygiëne Ondernemingsraad Zoeterwoude rganisatie-onder- zoek Technische Dienst Arbeidsomstandigheden Ook voor de toekomst zal het noodzakelijk zijn onze mede werkers in de gelegenheid te blijven stellen zich meester te maken van vakkennis, speciali satie en specifieke vaardighe den. Voor het komend cursusjaar staan projecten op het pro gramma die betrekking hebben op het gebied van de proces computer, automatisering en dergelijke alsmede op het gebied van hygiëne en veilig heid. een inleidingover microbiologie, bederf, infektie en dergelijke verzorgd. Deze inleidingen wer den afgewisseld met praktijkles sen verzorgd door medewerkers van de Kwaliteitsdienst. Als rode draad door de cursus liep de opdracht aan alle cursis ten een hygiëne-plan voor hun eigen afdeling te maken. Door deze samenwerking is men erin geslaagd de theoretische onderwerpen uit een cursus direkt te vertalen in praktische toepassing. Alleen cursisten die zowel de theorie als de praktijk hebben doorlopen, kwamen aan het eind van de cursus in aanmerking voor een getuig schrift. Verwacht mag worden dat in de toekomst meer externe cursus sen op deze manier met een intern verzorgd praktijkdeel zul len worden aangevuld. Een vermeldenswaard initiatiefis de samenwerking tussen een produktieafdeling en een extern opleidingsinstituut hetgeen resulteerde in een praktische cursus "Microbiologie en Hygiëne". Aan de hand van het brouwproces werd in 5 theorie lessen door docenten van de Stichting Bijzondere Cursussen Het overleg met de Onderne mingsraad kenmerkte zich door een open sfeer. Overleg werd onder andere gepleegd over: - overwerk - personeelsbezetting - ontwikkelingen binnen de vestiging Zoeterwoude - kantinefaciliteiten - overlegstructuur in het kader van de Arbowet. In de bottelarij werd een belang rijk project gerealiseerd. Het installeren van een grote ventila- tie-unit maakte een aanmerke lijk betere klimaatbeheersing mogelijk. In deze afdeling werd voorts een groot aantal nieuwe, ergonomisch verantwoorde, stoelen geplaatst. Teneinde een hogere mate van veilig werken te waarborgen, werden in het gehele bedrijf gro tere en kleinere aanpassingen gepleegd. In het voorjaar 1983 vond een integratie plaats tussen de Tech nische Dienst en de Energie- en Storingsdienst. Daarmee kwa men alle technische activiteiten te ressorteren onder het Hoofd Technische Dienst. Na de integratie ontstond de behoefte het functioneren van de Storingsdienst, de Energie- dienst, Projectleiding en Plan ning en Werkvoorbereiding nader te onderzoeken. Een extern organisatiebureau zal, na het afsluiten van een vooronder zoek eind 1984, aanbevelingen doen ten aanzien van mogelijk noodzakelijke organisatieaan passing van de Technische Dienst. De O.R.-Amsterdam is nauw bij dit project betrokken. Ook in Amsterdam werd veel aandacht besteed aan de Arbeidsomstandighedenwet. Door het tonen van een zelf gemaakte dia-serie, kregen alle medewerkers van de brouwerij voorlichting over veiligheid. Voor de staf en het kader van de brouwerij verzorgde het Veilig heidsinstituut een reeks van vei ligheidscursussen.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Sociaal Jaarverslag | 1983 | | pagina 15