Nieuwe registratiemethode
Ziektecijfers 1979
Produktiesector
Amsterdam I
Amsterdam II
Bunnik
's-Hertogenbosch
Zoeterwoude
Gedistilleerd Wijn
Ziekte
percentages
gemiddelde duur
per ziektegeval
aantal ziekmel
dingen per jaar
per 100 man
13,9 (15,5) (13,3) 9,1)
13,9 (13,1) (10,7) (11,3)
13,3 (16^) (yi,7)
12;
f( 8,
(10,;
16,8 (12
14,5 (13,2). (12,7) 7,2)
2,0) (13,9)
5,4) (18,0)
4,9) (12
8)|2,1)(1/3)
(12,8) 03,3) ƒ2,5)
244 (291(262) (329)
(233) (209)
271 (272TS236) (217)
209 (214) (\)9) (224)
215.(191) (184) (185)
(242) (2(13) (209)
22 234
Totaal
Ziektecijfers 1979
Niet-produktiesectoren
Totaal
Drankenhandels
Totaal
Totaal Heineken
Landelijk
Ziekte
percentages
(13,4) (13,6)1(13,2)
gemiddelde duur
per ziektegeval
18) (222)
aantaLriekmel-
dinaén per jaar
r 100 man
Horeca bier
5,8 (6,6)
10,2 (9,8)
147 89)
Overige commercie bier
3,9 (4,8)
7,7 (7,8)
130 (160)
EFI
4,4 (6,7)
6,8 (7,5)
170 (175)
Frisdranken
5,0 (5,8)
7,1 (8,2)
184 (181)
Gedistilleerd Wijn
5,4 (4,8)
11,2 (9,4)
125 (166)
Amsterdam/Wet
6,2 (5,5)
8,7 (6,7)
188 (212)
Zoeterwoude
4,3 (3,1)
7,9 (5,0)
142 (161)
5.0 5,4) (4,8) (5,4) 8,2(7,5)
9.1 12,1
158(169)
197
6,0
9,7 9,8) (9,0) (9,0)
10,0 (10,0) (9,5) (9,2)
N B. Tussen haakjes zijn de vergelijkbare cijfers van respectievelijk de jaren 1978, 1977 en 1976 geplaatst.
In de vestiging Bunnik zijn de afgelopen jaren in het
kader van deziekteverzuimbestrijding verschillende
activiteiten ontwikkeld. Als uitvloeisel van de resultaten
van het in 1977 ingestelde onderzoek naar de oorzaken
van het ziekteverzuim is destijds onder meer een
actieprogramma opgesteld. Dit omvatte een aantal
maatregelen zowel ter verbetering van de
werkomstandigheden en de werksfeer, als op het gebied
van de introductie van nieuwe medewerkers, de
opleiding en de communicatie.
Verder werd in de OR-vergadering van 18 augustus
1978 besloten een commissie absenteïsme in te stellen.
Deze commissie, waarin de ondernemingsraad en de
bedrijfsleiding elk met drie leden vertegenwoordigd zijn,
kreeg als opdracht het opzetten van een
registratiesysteem aan de hand waarvan een goed
inzicht in het verzuimpatroon kon worden verkregen.
Aan de commissie werd een externe deskundige
toegevoegd.
Voor het opzetten van een dergelijk systeem speelden
twee overwegingen een belangrijke rol. In de eerste
plaats kan aan de hand van de vastgestelde gegevens
een beter inzicht verkregen worden in het
verzuimpatroon van de vestiging, waarna -in een
tweede fase- een onderzoek kan worden ingesteld naar
de oorzaken van het kort en lang verzuim. Tevens maakt
het verkregen cijfermateriaal een vergelijking met de
situatie in andere bedrijven mogelijk.
In de tweede plaats dient de uitkomst van de gegevens te
leiden tot het vaststellen van een te aanvaarden norm
voor het verzuim en daarna tot het volgens een
vastomlijnd plan terugdringen van het ziekteverzuim.
Voor het opzetten van dit nieuwe systeem heeft men in
Bunnik gebruik gemaakt van de beschikbare cijfers van
de afgelopen twee jaar. Door deze werkwijze werd
binnen de kortst mogelijke termijn een overzicht over een
periode van twee jaar verkregen, uit welke gegevens
vervolgens analyses gemaakt en conclusies getrokken
kunnen worden.
Ook landelijk gezien bestaat er bij Heineken een grote
behoefte aan een periodieke verslaggeving, via welke
informatie over het ziekteverzuim en de verschillende
facetten ervan kan worden verkregenDaartoe is er een
werkgroep ingesteld van automatiseringsdeskundigen
en personeelfunctionarissen, die als opdracht kreeg het
nieuwe verzuimregistratiesysteem van de vestiging
Bunnik geschikt te maken voor verwerking via de
computer. Deze werkgroep zal daarna, aan de hand van
de ervaringen die in de vestiging Bunnik zijn opgedaan
en de wensen van de leiding van de andere vestigingen
in Nederland, met een voorstel komen voor een via de
computer werkend verslaggevingssysteem dat binnen
de gehele organisatie van Heineken in Nederland
gebruikt kan worden.
16