Ziekteverzuim
De ontwikkelingen in het afgelopen jaar maken het wederom noodzakelijk extra aandacht te besteden
aan het ziekteverzuim Een overzicht van het ziekteverzuim geeft het volgende beeld te zien:
Ziektecijfers produktiesector 1977/1978
Ziekte
gemiddelde duur
aantal ziekmel
percentages
per ziektegeval
dingen per jaar
per 100 man
Amsterdam I
15,5 (13,3) 9,1)
13,2 (12,7) 7,2)
291 (262) (329)
Amsterdam II
13,1 (10,7) (11,3)
12,8 (12,0) (13,9)
255 (233) 209)
Bunnik
16,6 (13,7) (15,1)
16,0 (15,4) (18,0)
272 (236) (217)
's-Hertogenbosch
11,7 (12,0) (10,9)
13,6 (14,9) (12,8)
214 (209) (224)
Zoeterwoude
7,4 8,7) 8,7)
11,8 (12,1) (12,3)
191 (184) (185)
Gedistilleerd Wijn
10,8(10,2) (9,2)
12,8 (13,3) (12,5)
242 (203) (209)
Totaal
12,1 (11,4) (11,0)
13,4 (13,6) (13,2)
234 (218) (222)
Ziektecijfers niet-produktie-sectoren (veelal landelijk) 1977/1978
Ziekte
gemiddelde duur
aantal ziekmel
percentages
per ziektegeval
dingen per jaar
per 100 man
Horeca bier
6,6%
9,8
89
Overige commercie bier
4,8%
7,8
160
EFI
7,1%
7,5
175
Frisdranken
5,8%
8,2
181
Gedistilleerd Wijn
4,8%
9,4
166
Divisie Internationaal
5,5%
6,7
212
Zoeterwoude
3,1%
5,0
161
Totaal 5,6% (4,8) (5,4) 7,5 159
N B. Tussen haakjes zijn de vergelijkbare cijfers van respectievelijk de boekjaren 1976/1977 en 1975/1976 geplaatst.
De landelijke ziektecijfers over dezelfde perioden waren 10,0%, 9,5% en 9,2%.
15