Oeteldonk kan weer rekenen op haar Hofbrouwerij ACTUEEL Godfried Meijer per 1 januari opgevolgd door Martin Pozsgay Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Amadeiro Ricosto di Carnevallo XXV en zijn gevolg brachten op de 11e van de 11e weereen officieel bezoek aan de Oeteldonkse Hofbrouwerij. Doel van de Prins was zich ervan te overtuigen dat het bier in wording voor Carnaval weer van de juiste kwaliteit is. OETELDONK. Bij dit jaarlijkse 'Biersteken' komt Prins Amadeiro het Carnavalsbier in wording persoonlijk keuren. Vroeger gingen er allerlei fabeltjes rond als zou het bier tijdens carnaval worden aangelengd met water. De Prins wil daarom zelf in de Hofbrouwerij vaststellen of de sterkte goed is. Dit jaar mocht Brouwer van Dienst Andy Stuiver de prins en zijn gevolg door de strakke procedure van het Biersteken heen loodsen. Andy: "Dat was een grote eer, zeker omdat ik sinds jaar en dag zelf ook een echte Bossche carnavalsvierder ben. Het is mooi als je voor de Prins en al die andere hoogwaardigheidsbekle ders mag testen of het bier goed is. De procedure begint er mee vast te stellen of er genoeg bier in de ketels zit. De peilstok gaf exact 1111 hectoliter aan, daar komen we de Carnaval zeker mee door. Nog belangrijker is natuurlijk de kwaliteit. Die stel je vast door een monster uit de Wortketel te nemen. Met behulp van de saccharometer bepaal je vervolgens het stamwortgehalte. Dat wordt uitgedrukt in graden Plato. In dit geval wees de saccharometer een gehalte aan van 15,55 graden Plato. Daarmee is de sterkte van het bier aangetoond. Oeteldonk kan opgelucht ademhalen." Nadat Andy de aanwezigen met trots de uitslag had mede gedeeld, ging het hele gezelschap naar de oude brouwzaal met de prachtige koperen ketels. Daar sprak Brouwerijmanager Pieter van der Meulen alle aanwezigen hartelijk toe. De Prins en zijn Adjudant, maar ook de Korporaals en Generaals van het gevolg, de Minister-President en de leden van de ministerraad, de leden van de Raad van State, d'n Driek, de hofkapel, alle andere aanwezige Oeteldonkers én de Ordenarissen, de eigenaars van de Bossche cafés die hun bier van de Hofbrouwerij betrekken. Nadat Prins Amadeiro het Kwaliteitscertificaat voor het carnavalsbier had ondertekend, was het officieel: de Hofbrouwerij is klaar voor een mooi carnavalsseizoen! ZOETERWOUDE. Per 1 januari 2014 volgt Martin Pozsgay Godfried Meijer op als Brouwerijmanager in Zoeterwoude. Martin Pozsgay heeft de afgelopen 21 jaar diverse functies bekleed binnen Brau Union en HEINEKEN Supply Chain. Na zijn tweejarige opdracht als TPM Manager voor Centraal- en Oost-Europa (CEE), werd Martin in november 2010 benoemd tot Supply Chain Manager Central Europe. In deze laatste functie heeft hij bijgedragen aan de verdere verbetering van de Supply Chain prestaties in de CEE-markten en de ontwikkeling van TPM, evenals het World Class Brewery Organisation (WCBO) programma. Daarnaast heeft Martin de Supply Chain in de regio gesteund om Veiligheid tot een prioriteit te maken. Dat heeft geleid tot aanzienlijk minder ongevallen. In zijn nieuwe rol zal Martin een belangrijke rol spelen bij de HNS Visie 2015. Bovendien zal hij zich bezig houden met het verder ontwikkelen van TPM in de Brouwerij Zoeterwoude, met de ambitie om de Silver Award in ontvangst te kunnen nemen. Martin is afkomstig uit Oostenrijk en is afgestudeerd in Food Technology en Environmental Management. Godfried Meijer gaat per 1 april 2014 met pensioen, zijn afscheidsreceptie vindt plaats op woensdag 15 januari vanaf 16.30 uur in de Hooiberg in Zoeterwoude. Een afscheidsinterview met Godfried verschijnt begin volgend jaar in HNS Nieuws. HEINEKEN NEDERLAND SUPPLY [T]

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

HNL - Supply Nieuws | 2013 | | pagina 3