Wieckse'
0°
LNNJDVATIE
Uieckse
Bij de Bossche brouwerij kwam
midden juni het verzoek van
Marketing binnen om nog dit
jaar een Wieckse Radler 0.0%
te ontwikkelen en te produceren.
Dat is gelukt! Vanaf week
40 ligt het nieuwe product in
supermarkten en slijterijen.
Daarmee zet HEINEKEN
een belangrijke stap in
dit groei-segment.
\--mr-
y
Team Wieckse Radler: Marco Dirkse, Jeroen Schepers en Tom van der Veen
'nc
UJieckse
ALCOHOLVRIJ WITBIER Cl
fo
'S-HERTOGENBOSCH. Wieckse Radler 0.0 is
een natuurlijke mix van alcoholvrij witbier en
sprankelend citroenwater. Operational Planner
Jeroen Schepers was lid van het team dat de
productie van deze NPI realiseerde. Jeroen: "De
vraag vanuit Marketing kwam in juni. We had
den dus uitzonderlijk weinig tijd om de hele pro
ductie in te plannen en realiseren." Procestech
noloog Tom van der Veen, eerder al betrokken bij
het succesvolle Amstel Radler: "Lieke Bouwhuis
van Marketing heeft ons echter duidelijk
gemaakt hoe belangrijk het is dat HEINEKEN
eerder dan de concurrentie met
nieuwe Radler concepten komt. In
die zin wilden we heel graag onze
klanten tevreden stellen. Kwali
teitsanalist Marco Dirkse zorgde
dat steeds op het juiste moment
de juiste analyses worden
uitgevoerd voor Wieckse Radler
0%. Voor Wieckse Radler 0% is
het bijvoorbeeld heel belangrijk
O
Wieckse
een troebelheidsmeting uit te voeren, omdat het
een troebel bier is."
Norbert Visser, Operator bij Filtratie: "We had
den al ervaring met Amstel Radler. Maar Wieck
se is wel een heel ander stambier dan Amstel.
Relevant is vooral dat er in het ene stambier wel
alcohol zit en in het andere niet. De werkwijze
konden we grotendeels kopiëren van Amstel
Radler. De toevoeging van suikers, flavours en
vruchtenextract is ook hetzelfde. Anders is dat
we aan Wieckse Radler nog een extra flavour
Weizen en tarwe toevoegen."
Tom: "Zoals altijd was het heel belangrijk dat we
voldoende testruns konden doen. Die testruns
maakten in dit geval zichtbaar dat we een aantal
aanpassingen moesten doen aan het koelproces.
Logisch, want bier mét alcohol bevriest minder
snel dan bier zonder alcohol. Dankzij te testruns
hebben we inmiddels op Colonne 15 vier runs
gedraaid op fles. Binnenkort start ook de pro
ductie in blik."
HEINEKEN NEDERLAND SUPPLY [T)