Wieckse' 0° LNNJDVATIE Uieckse Bij de Bossche brouwerij kwam midden juni het verzoek van Marketing binnen om nog dit jaar een Wieckse Radler 0.0% te ontwikkelen en te produceren. Dat is gelukt! Vanaf week 40 ligt het nieuwe product in supermarkten en slijterijen. Daarmee zet HEINEKEN een belangrijke stap in dit groei-segment. \--mr- y Team Wieckse Radler: Marco Dirkse, Jeroen Schepers en Tom van der Veen 'nc UJieckse ALCOHOLVRIJ WITBIER Cl fo 'S-HERTOGENBOSCH. Wieckse Radler 0.0 is een natuurlijke mix van alcoholvrij witbier en sprankelend citroenwater. Operational Planner Jeroen Schepers was lid van het team dat de productie van deze NPI realiseerde. Jeroen: "De vraag vanuit Marketing kwam in juni. We had den dus uitzonderlijk weinig tijd om de hele pro ductie in te plannen en realiseren." Procestech noloog Tom van der Veen, eerder al betrokken bij het succesvolle Amstel Radler: "Lieke Bouwhuis van Marketing heeft ons echter duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is dat HEINEKEN eerder dan de concurrentie met nieuwe Radler concepten komt. In die zin wilden we heel graag onze klanten tevreden stellen. Kwali teitsanalist Marco Dirkse zorgde dat steeds op het juiste moment de juiste analyses worden uitgevoerd voor Wieckse Radler 0%. Voor Wieckse Radler 0% is het bijvoorbeeld heel belangrijk O Wieckse een troebelheidsmeting uit te voeren, omdat het een troebel bier is." Norbert Visser, Operator bij Filtratie: "We had den al ervaring met Amstel Radler. Maar Wieck se is wel een heel ander stambier dan Amstel. Relevant is vooral dat er in het ene stambier wel alcohol zit en in het andere niet. De werkwijze konden we grotendeels kopiëren van Amstel Radler. De toevoeging van suikers, flavours en vruchtenextract is ook hetzelfde. Anders is dat we aan Wieckse Radler nog een extra flavour Weizen en tarwe toevoegen." Tom: "Zoals altijd was het heel belangrijk dat we voldoende testruns konden doen. Die testruns maakten in dit geval zichtbaar dat we een aantal aanpassingen moesten doen aan het koelproces. Logisch, want bier mét alcohol bevriest minder snel dan bier zonder alcohol. Dankzij te testruns hebben we inmiddels op Colonne 15 vier runs gedraaid op fles. Binnenkort start ook de pro ductie in blik." HEINEKEN NEDERLAND SUPPLY [T)

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

HNL - Supply Nieuws | 2013 | | pagina 9