Goed of fout,
go or no go
I
"HEINEKEN
TRAINING
Over smaak moetje niet twisten, is de stellige overtuiging
van velen. De leden van het Smaakpanel denken daar
anders over. Ze discussiëren alleen maar over smaak en over
wat ze proeven. Met één duidelijke conclusie als doel: het
bier kan de markt op ('go') of het bier kan de markt niet op
('no go').
0
tSEMSORY TASTE TEST
Op vrijdag 1A juni ontvingen de volgende
mensen het certificaat voor de Compe
tence Test: Audrian Couwenberg.Corné
Pennings, Eric Roersma, Gerlinde Kusters,
Hans Fleuren, Nicole van Muilekom, Annet
Bastiaanse, Moniek Geluk-Peters, Nata
sha Zegers, Rudi van de Wetering, Harold
Rutten, Jeroen Stoffels, Frank Hendriks,
Frank Donders, Ad van Esch, Martin van
Nuus, Rien op 't Hoog, Rob Broens, Wil-
lemijn Vogelaar, Arno Verbunt, Henriette
Govers, Dennis van Tetering, Huub van
Bergen, Alma Avdic en Jaap Bruinsma.
'S-HERTOGENBOSCH. Het Smaakpanel van
de Bossche brouwerij bestaat op dit moment
uit 33 leden. Lid word je niet zomaar. Er is veel
oefening en veel training nodig. Op vrijdag 14
juni slaagden in totaal 25 mensen voor de zoge
noemde Competence Test. Malou van der Horst
van het Smaakpanel: "Die test houdt in dat de
geslaagde onderscheid kan maken tussen 'fout'
(gespiked) bier en 'goed' (referent) bier. Trainen
is voor al onze leden heel belangrijk, zowel voor
de proevers met ervaring als de nieuwelingen.
De laatste tijd is ons team versterkt met relatief
veel nieuwe proevers. Ze zijn allemaal heel
enthousiast en trainen hard om hun vaardighe
den verder aan te scherpen. Hun volgende stap
is dat ze gaan leren om afwijkingen in smaak te
herkennen en te benoemen."
Het Smaakpanel bestaat naast de mensen die
nu geslaagd zijn voor de Competence Test ook
uit acht ervaren proevers. Malou: "Zij hebben in
april de zogenoemde Sensory Quality Training
met succes afgerond. Daarmee kunnen ze niet
alleen zeggen welke smaakafwijking in bier zit,
maar ook of die afwijking relatief gering of juist
groot is. Dit team bestaat uit: Jacqueline Bertens,
Tom van der Veen, Jeroen van der Sluijs, Eef
Stiekema, Martin de Ries, Marco Dirkse, Pascal
Ossenblok en John van Zoggel."
HEINEKEN NEDERLAND SUPPLY
Wij verklaren hierbij dat,
H auh- varvBergen
op 12 -01-2013 i& gedaagd, voor de,
Competence^ Teit
Met eenscores van> 70% heeft hij de,
Qo/Mogo - traérUeig,aantoryrdyaar
üicce^voh doorlopen.
Met dit certificaat wordt U opgenomen
inhet Cjof Mo go Tearn.
Uw ^xlon^obrrneMjerg ten goede-komen
Jeroen, St&ffek