Goed of fout, go or no go I "HEINEKEN TRAINING Over smaak moetje niet twisten, is de stellige overtuiging van velen. De leden van het Smaakpanel denken daar anders over. Ze discussiëren alleen maar over smaak en over wat ze proeven. Met één duidelijke conclusie als doel: het bier kan de markt op ('go') of het bier kan de markt niet op ('no go'). 0 tSEMSORY TASTE TEST Op vrijdag 1A juni ontvingen de volgende mensen het certificaat voor de Compe tence Test: Audrian Couwenberg.Corné Pennings, Eric Roersma, Gerlinde Kusters, Hans Fleuren, Nicole van Muilekom, Annet Bastiaanse, Moniek Geluk-Peters, Nata sha Zegers, Rudi van de Wetering, Harold Rutten, Jeroen Stoffels, Frank Hendriks, Frank Donders, Ad van Esch, Martin van Nuus, Rien op 't Hoog, Rob Broens, Wil- lemijn Vogelaar, Arno Verbunt, Henriette Govers, Dennis van Tetering, Huub van Bergen, Alma Avdic en Jaap Bruinsma. 'S-HERTOGENBOSCH. Het Smaakpanel van de Bossche brouwerij bestaat op dit moment uit 33 leden. Lid word je niet zomaar. Er is veel oefening en veel training nodig. Op vrijdag 14 juni slaagden in totaal 25 mensen voor de zoge noemde Competence Test. Malou van der Horst van het Smaakpanel: "Die test houdt in dat de geslaagde onderscheid kan maken tussen 'fout' (gespiked) bier en 'goed' (referent) bier. Trainen is voor al onze leden heel belangrijk, zowel voor de proevers met ervaring als de nieuwelingen. De laatste tijd is ons team versterkt met relatief veel nieuwe proevers. Ze zijn allemaal heel enthousiast en trainen hard om hun vaardighe den verder aan te scherpen. Hun volgende stap is dat ze gaan leren om afwijkingen in smaak te herkennen en te benoemen." Het Smaakpanel bestaat naast de mensen die nu geslaagd zijn voor de Competence Test ook uit acht ervaren proevers. Malou: "Zij hebben in april de zogenoemde Sensory Quality Training met succes afgerond. Daarmee kunnen ze niet alleen zeggen welke smaakafwijking in bier zit, maar ook of die afwijking relatief gering of juist groot is. Dit team bestaat uit: Jacqueline Bertens, Tom van der Veen, Jeroen van der Sluijs, Eef Stiekema, Martin de Ries, Marco Dirkse, Pascal Ossenblok en John van Zoggel." HEINEKEN NEDERLAND SUPPLY Wij verklaren hierbij dat, H auh- varvBergen op 12 -01-2013 i& gedaagd, voor de, Competence^ Teit Met eenscores van> 70% heeft hij de, Qo/Mogo - traérUeig,aantoryrdyaar üicce^voh doorlopen. Met dit certificaat wordt U opgenomen inhet Cjof Mo go Tearn. Uw ^xlon^obrrneMjerg ten goede-komen Jeroen, St&ffek

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

HNL - Supply Nieuws | 2013 | | pagina 9