Even voorstellen
In Lederhosen
duidelijk maken hoe gist werkt
NIEUWS
Maurits Schotte (42), Rob Klasen (47) en Toine van den Berg (25) zijn onlangs bij HNS in Zoeterwoude in dienst getreden. Maurits als
Teamleider bij Rayon 2, Rob als Teamleider Techniek Brouwen Energie en Toine als Teamleider Verpakken in opleiding bij Rayon 1.
Hieronder stellen zij zich voor.
ZOETERWOUDE.
Maurits Schotte
Wordt vrolijk van: dingen ondernemen met mijn gezin, rugby en bikram yoga.
Verbaast zich over: de kracht en schoonheid van de natuur.
Wil ooit nog eens: goed kunnen zeilen (volgens mij kan ik dit al maar mijn vrouw vindt van niet
Droomt van: wakker worden in verre landen.
Wat mogen de HEINEKEN-medewerkers van mij verwachten: 100% inzet en open communicatie.
Gezinssituatie: getrouwd met Irene en sinds maart ouders van dochter Rixt.
Rob Klasen
Vorige werkgever en functie: verschillende leidinggevende functies binnen de onderhoudsorganisatie van 's lands grootste
lampenfabriek en Operations Manager bij een producent van trapliften.
Wordt vrolijk van: de verbeteringen die we met elkaar realiseren dankzij de grote motivatie van veel medewerkers.
Als ik vrij ben, ga ik graag: sporten (fitness of fietsen), klussen (oldtimer, motor of in en rond het huis) of lekker met de
caravan op vakantie (ook in de winter).
Toine van den Berg
Vorige werkgever en functie: in juli 2012 heb ik mijn studie HBO Technische Bedrijfskunde afgerond aan de Hogeschool Win-
desheim in Zwolle. Tijdens mijn studie heb ik parttime gewerkt in een industriële bakkerij.
Beste eigenschap: ik blijf eigenlijk altijd rustig, ik zal niet snel uit mijn slof schieten.
Slechtste eigenschap: ik zeg te weinig 'nee'.
Wil ooit nog eens: voor langere tijd naar het buitenland.
Als ik vrij ben, ga ik het liefst: op de wielrenfiets zitten en een stuk trappen.
Jaarlijks houdt HEINEKEN het interne event INEX, waar
een internationaal gezelschap van medewerkers elkaar tal
van innovaties laat zien. Op de recent gehouden INEX2013
maakten Gerard Brockötter en Paul van Dijk van het Bossche
Leercentrum deel uit van een team dat het gebruik van het gist
WA3386 (Weihenstefan-familie) wilde promoten. Deze in het
Zuid-Duitse Beieren geproduceerde gistsoort zorgt om verschil
lende redenen voor een grote kostenbesparing. Het team wilde
vooral dat aspect benadrukken. Leidster van het promoteam,
Lucie Hazelwood, kreeg vijf minuten om haar verhaal te
houden over de werking en het transport van gist. Ieder gist
bestaat uit verschillende bestanddelen die samen een 'familie'
vormen. Om de transportkosten te verlagen, is het zinvol het
gist te drogen. Dat kan echter niet met het complete gist. Wat
wel kan, is de verschillende elementen drogen. Zo ontstaan
kleinere transportvolumes en dat scheelt kosten. Gerard en
Paul beeldden samen met hun Zoeterwoudse collega's Bianca
van Keulen, Arina van Niekerk en Daan Sauer tijdens de pre
sentatie de bestanddelen uit, samen vormden ze zo de Beierse
familie Weihenstefan. Het hoeft geen betoog dat de familie op
INEX2013 over aandacht geen klagen had.
HEINEKEN NEDERLAND SUPPLY [PT]