Even voorstellen In Lederhosen duidelijk maken hoe gist werkt NIEUWS Maurits Schotte (42), Rob Klasen (47) en Toine van den Berg (25) zijn onlangs bij HNS in Zoeterwoude in dienst getreden. Maurits als Teamleider bij Rayon 2, Rob als Teamleider Techniek Brouwen Energie en Toine als Teamleider Verpakken in opleiding bij Rayon 1. Hieronder stellen zij zich voor. ZOETERWOUDE. Maurits Schotte Wordt vrolijk van: dingen ondernemen met mijn gezin, rugby en bikram yoga. Verbaast zich over: de kracht en schoonheid van de natuur. Wil ooit nog eens: goed kunnen zeilen (volgens mij kan ik dit al maar mijn vrouw vindt van niet Droomt van: wakker worden in verre landen. Wat mogen de HEINEKEN-medewerkers van mij verwachten: 100% inzet en open communicatie. Gezinssituatie: getrouwd met Irene en sinds maart ouders van dochter Rixt. Rob Klasen Vorige werkgever en functie: verschillende leidinggevende functies binnen de onderhoudsorganisatie van 's lands grootste lampenfabriek en Operations Manager bij een producent van trapliften. Wordt vrolijk van: de verbeteringen die we met elkaar realiseren dankzij de grote motivatie van veel medewerkers. Als ik vrij ben, ga ik graag: sporten (fitness of fietsen), klussen (oldtimer, motor of in en rond het huis) of lekker met de caravan op vakantie (ook in de winter). Toine van den Berg Vorige werkgever en functie: in juli 2012 heb ik mijn studie HBO Technische Bedrijfskunde afgerond aan de Hogeschool Win- desheim in Zwolle. Tijdens mijn studie heb ik parttime gewerkt in een industriële bakkerij. Beste eigenschap: ik blijf eigenlijk altijd rustig, ik zal niet snel uit mijn slof schieten. Slechtste eigenschap: ik zeg te weinig 'nee'. Wil ooit nog eens: voor langere tijd naar het buitenland. Als ik vrij ben, ga ik het liefst: op de wielrenfiets zitten en een stuk trappen. Jaarlijks houdt HEINEKEN het interne event INEX, waar een internationaal gezelschap van medewerkers elkaar tal van innovaties laat zien. Op de recent gehouden INEX2013 maakten Gerard Brockötter en Paul van Dijk van het Bossche Leercentrum deel uit van een team dat het gebruik van het gist WA3386 (Weihenstefan-familie) wilde promoten. Deze in het Zuid-Duitse Beieren geproduceerde gistsoort zorgt om verschil lende redenen voor een grote kostenbesparing. Het team wilde vooral dat aspect benadrukken. Leidster van het promoteam, Lucie Hazelwood, kreeg vijf minuten om haar verhaal te houden over de werking en het transport van gist. Ieder gist bestaat uit verschillende bestanddelen die samen een 'familie' vormen. Om de transportkosten te verlagen, is het zinvol het gist te drogen. Dat kan echter niet met het complete gist. Wat wel kan, is de verschillende elementen drogen. Zo ontstaan kleinere transportvolumes en dat scheelt kosten. Gerard en Paul beeldden samen met hun Zoeterwoudse collega's Bianca van Keulen, Arina van Niekerk en Daan Sauer tijdens de pre sentatie de bestanddelen uit, samen vormden ze zo de Beierse familie Weihenstefan. Het hoeft geen betoog dat de familie op INEX2013 over aandacht geen klagen had. HEINEKEN NEDERLAND SUPPLY [PT]

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

HNL - Supply Nieuws | 2013 | | pagina 11